FAPT – Contract de peste 1 milion de euro pentru o firmă maramureșeană pentru refacerea tâmplăriei Palatului Nou al BNR

0
1767

CONTRACT. Firma sigheteană Arcer Sighet SRL va reface tâmplăria sediului Băncii Naționale a României (BNR) din strada Doamnei nr. 8, clădire emblematică a Bucureștiului cunoscută sub denumirea Palatul Nou al BNR, clasată pe lista monumentelor istorice. Contractul este în valoare de peste 5,6 milioane de lei (exact: 5.636.437,26 lei, sumă care conține TVA și care este echivalentă cu circa 1,14 milioane de euro) și trebuie finalizat în cel mult 2 ani.

 

Arcer Sighet SRL, firmă din grupul Arcer, fondat în 1992 de antreprenorul sighetean Gheorghe Ofrim (decedat în august 2019 la vârsta de 65 de ani) și preluat din 2019 de fiul său, Dan George Ofrim, nu este la prima lucrare pentru BNR, în perioada 2006-2010 efectuând mai multe lucrări de reabilitare a tâmplăriei exterioare, ușilor interioare și elementelor decorative din lemn din sediul băncii centrale a României. Palatul Nou al BNR a fost proiectat de un colectiv de arhitecți condus de Radu Dudescu, fiind finalizat după 10 ani, în 1950.
Firma sigheteană va trebui să înlocuiască, respectiv să recondiționeze elementele de tâmplărie deteriorate în timp (geamuri, obloane, uși ș.a.m.d.). Pentru a primi această lucrare în execuție, Arcer Sighet SRL a câștigat o licitație cu trei ofertanți.

Firma sigheteană, denumită de inginerul Gheorghe Ofrim de la denumirea populară a arțarului (derivată din latinescul Acer platanoides), a realizat de-a lungul timpului mai multe lucrări de tâmplărie în clădiri/sedii de referință din București: BNR, Muzeul Național de Artă, Muzeul Colecțiilor de Artă, Teatrul Național București, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională a României, Palatul Parlamentului, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Educației și Cercetării, Administrația Domeniilor Statului, Muzeul Țăranului Român, Arenele BNR, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale etc.

 

În 2021, Arcer Sighet, firmă administrată de Dan George Ofrim, pe care a fost mutată după 2019 activitatea firmei-mamă Acer, a raportat o cifră de afaceri de peste 8,5 milioane de lei și un profit net de circa 52.000 lei realizat cu 89 de angajați.

 

* Foto: @BNR

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here