FAPT – Construirea Centrului Comunitar Multifuncțional Vasile Alecsandri din Baia Mare, introdusă în licitație publică la peste 3 milioane de lei

0
1012

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Administrația din Baia Mare a introdus în licitație un contract estimat la 3 milioane de lei (exact: 3.089.548,53 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectare și execuție a Centrului Comunitar Multifuncțional Vasile Alecsandri, o clădire pe un singur nivel, cu o suprafață utilă totală de 370 mp.

 

De asemenea, în incinta împrejmuită cu gard viu vor fi amenajate locuri de parcare și alei pietonale. Locația Centrului Comunitar Multifuncţional Vasile Alecsandri din Baia Mare, care are ca obiectiv reducerea prin măsuri integrate a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, este pe strada Grănicerilor nr. 118A.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 90% și experiența profesională a șefului de proiect de 10%), trebuie finalizat în 14 luni, iar ofertele sunt așteptate până în 5 aprilie 2023.

 

Public, Executivul administrației locale a recitat electoral că acest proiect este realizat din fonduri europene nerambursabile, fapt real doar pe jumătate, respectiv suma nerambursabilă atrasă este de 50,70% (1.285.185,72 lei), restul banilor necesari implementării proiectului (respectiv 1.250.244,76 lei) sunt din bugetul local sub formă de cofinanțare (2%) și cheltuieli neeligibile (care sunt, ca în foarte multe proiecte ale municipalității, foarte-foarte mari, în acest caz de 47,30%!).

 

Contractul de finanțare prin Programul Operaţional Regional (pentru suma nerambursabilă atrasă, de 50,70% din totalul proiectului) a fost semnat în 6 decembrie 2022 de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila. Valoarea totală a proiectului este de 2.535.430,48 lei, sumă din care orașul cotizează cu 1.250.244,76 lei (49,30%).

 

* Foto generică: @AFP – Anne-Christine Poujoulat

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here