FAPT – Consiliul Județean Maramureș s-a asociat, pentru circa 100.000 de lei, cu luptătorul Cătălin Moroșanu în Dynamite Fighting Show de la Baia Mare

2
2428

ADEVĂRUL COMPLET DESPRE UN EVENIMENT. Consiliul Județean Maramureș s-a asociat cu un ONG condus de luptătorul K1 Cătălin Moroșanu pentru ca acesta să prezinte în Baia Mare, în 22 septembrie 2021, între orele 20.00-24.00, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană”, Dynamite Fighting Show.

 

Pentru a păstra o falsă umbră de motivație locală, evenimentul este numit “Lupta moroșenilor vs. Restul lumii”, deși în gala de lupte nu figurează niciun maramureșean, în cadrul evenimentului vor fi 10 meciuri de kickboxing și box luptând echipa lui Moroșanu (sub titulatura România), formată din sportivi din București și județele Neamț, Bacău, Ilfov, Satu Mare, Timiș, Suceava, Iași și Vaslui, și o selecționată internațională (sub titulatura Restul lumii) formată din sportivi din Olanda, Rusia, Maroc, Estonia și Surinam.

 

Meciul este fals promovat ca fiind “o confruntare între lotul României” (deși Moroșanu nu are nicio calitate de selecționer al vreunei naționale oficiale a României) „și un lot internațional selecționat de foștii mari tripli campioni de K1, olandezii Remy Bonjasky  (n.red., originar din Surinam, sportiv care are și cetățenie olandeză) și Peter Aerts” (ambii, la fel ca și Moroșanu, n-au nicio calitate oficială de selecționeri ai unui lot mondial).

 

Prin aceste precizări nu sugerăm lipsa de interes, sau de valoare a evenimentului, ori a sportivilor incluși în gala sportivă, doar restabilim adevărul așa cum este acesta de fapt și nu așa cum este prezentat public. Deci, 10 meciuri de kickbox și box între sportivi din România și sportivi din cele 5 țări enumerate mai sus.

 

Această asociere se va produce în felul următor: administrația județeană va plăti din pușculița Maramureșului un sfert din costurile organizării, respectiv 99.780 lei. Din acești bani, Consiliul Județean Maramureș va plăti sonorizarea și luminile (39.400 lei), foto-video (9.850 lei), biletele de avion ale participanților (26.540 lei) și cazarea și masa acestora (23.990 lei).

 

În contrapartidă, Federația Sporturilor de Contact, înregistrată în satul Fundeni (com. Dobroiești – jud. Ilfov), prezidată de Cătălin Moroșanu, va plăti 298.806 lei (adică restul de 75% din cheltuielile de organizare). Evenimentul, la care se estimează participarea a 4.000 de spectatori (aceasta este media evenimentelor Dynamite Fighting Show) – plătitori, evident -, va fi transmis tv la Pro X și SportExtra HD, iar până la gală vor fi făcute 3 spoturi video de promovare, în care vor fi introduse “și imagini cu zone de interes turistic din Maramureș”.

 

* Foto generică: @ Dynamite Fighting Show

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

 1. Asocierea dintre cj MM (in frunte cu „multiubitul si stimatul” sau conducator) si morosanu/nemorosan arata principial inca o data nivelul „subacvatic” al administratiei judetene liberalo…Si asta chiar daca ar fi gratis distractia. Insa daca un fost elev mediocru serios afectat de dificultatea examenului de treapta ajunge „stralucit” cursant și „cetatean turmentat” prin State, ce mai mai putem astepta la nivel local – poate un fost „liber de contract” ajuns manager de spital judetean!
  Sa ne intelegem insa asupra a doua aspecte mai „aplicate”:
  1. Dincolo de lipsa calitatilor oficiale minimale ale celor pomeniti, este o enormitate sa compari pe cei doi olandezi (unul prin adoptie) cu caraghiosul promotor de Cotnari sus pomenit. Boniasky (ii cer scuze daca nu am caligrafiat corect) a fost un „artist” al acestui … sport;
  2. Am spus „sport” din respect pentru performanta fizica a fostului luptator din Surinam, dar in fapt respectiva transpiratie este cauzata de un amestec fără noima de lovituri ale unei adunaturi de „batausi” de cea mai joasa conditie culturala, spirituală si de etica sportiva/competitionala.
  Ceea ce am scris mai sus este mai mult decat soft din partea unui fost practicant, ulterior instructor de arte martiale adevarate (Fudokan-ul continuator al Shotokan-ului intemeiat de Gichin Funakoshi) inca din clandestinitate (inainte de 1989).
  Daca aveti curiozitatea, domnule Vischi, intrebati la o conferinta de presa pe oricare din specimenele din Romania care isi „ingramadesc” pumni si picioare ca si pe strada daca au habar despre ce am scris eu…Si inca ceva, s-a intrebat cineva cum se impaca jenantele „sunci” ca sa nu zic„burdihane” ale unora cu sportul, altul decat sumo!!!
  Imi pun numele in clar, domnule redactor sef, insa fara titlu stiintific si grad militar – ambele proprietate intelectuala de necombatut -, considerand ca „nu fac obiectul”; al doilea motiv al discretiei pe care va rog sa mi-o respectati este ca intreaga mea cariera mi-am pastrat-o intr-o cat mai conforma confidentialitate dictata de pozitia in sistem si convingerile personale.
  Dvs. puteti sa ma contactati in privat daca doriti.
  Cu urari de bine,

 2. In loc sa se ocupe de proiectul SMID si de gunoaie, onor prezidentul Bogdan isi face imagine publica risipind bani pe
  evenimente de ghetou! Maramuresenii au ales bine desi cu Zetea sau AUR erau tot varza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here