FAPT – Cinci angajați de la Protecția Copilului Maramureș duși la Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență și atribuirea nelegală a unor contracte de servicii și lucrări

1
2325
Nicolae Boitor

AUDIERI. Fostul director general a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Maramureș, Nicolae Boitor (în fotografie), fosta și actuala director economic al aceleiași instituții, Maria Griguță, șeful serviciului Achiziții, Marius Vălean, precum și alte două persoane din instituție  responsabile de proiecte ce presupuneau contracte de servicii sociale și contracte de lucrări, au fost citați la Direcția Generală Anticorupție (DGA).

 

Surse informate ale 2mnews susțin că DGA Maramureș se pregătește să finalizeze un dosar care presupune multiple infracțiuni și nelegalități comise de un grup infracțional organizat din interiorul DGASPC Maramureș. Deocamdată, există suspiciuni rezonabile în privința înfăptuirii a traficului de influența, precum și grave deficiențe în cazul unor contracte de prestări de servicii sociale și contracte lucrări care au fost derulate în perioada 2013-2014.

 

Situația survine pe fondul tentativei președintelui Consiliuliui Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, de a demite actuala conducere – adică pe Alina Coste Mădăras, cea impusă în funcție de fostul președinte al CJ, Zamfir Flore Ciceu. „Măsuri radicale”, asta a anunțat Zetea, care, în inconștiența sa, ca un om extrem de slab pregătit, încă mai pleacă urechea către minciunile fostului secretar al județului, pensionarul Dumitru Dumuța, încercând să acopere nelegalitatea investițiilor din Ocna Șugatag prin propunerea unui schimb de clădiri cu Primăria din localitate.

 

O minimă decență neuronală ar trebui să se declanșeze în acest caz, iar Zetea să înțeleagă că indiferent de decizia pe care o va lua în acest sens, fapta nelegală rămâne, ea constituind deja obiectul unui dosar penal în care poate fi inclus și el, dacă îi dă ascultare totală Marelui Guru al juridicii maramureșene, Dumuța.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here