FAPT – Câți bani se plătesc pentru curățenia în imobilele Primăriei Baia Mare și în piețele din municipiu

0
1594

ANALIZA UNUI CONTRACT. La 27 august 2021, Primăria Baia Mare a semnat un contract-cadru pe o perioadă de 4 ani, în valoare maximă de peste 11 milioane de lei (exact: 11.096.225,76 lei, sumă care cuprinde TVA), pentru curățenia în 10 imobile pe care le are în proprietate (sediul Primăriei, Poliția locală, Casa Căsătoriilor, Biroul Agricol și Fond Locativ, cele trei clădiri Milenium din Centrul Vechi, punctul Info neutilizat de lângă Turnul Ștefan, Colonia Pictorilor, sediul Evidența populației) și în 5 piețe agroalimentare (Izvoarelor, Albina, Obor, Aleea Neptun și Bilașcu).

 

Firma cu care s-a semnat contractul a fost unicul ofertant, Business MB Exim SRL din satul clujean Apahida (ulterior și-a deschis un punct de lucru și în Baia Mare), firmă controlată de Vasile Mocan (unic asociat), care în 2021 a avut o cifră de afaceri de 4 milioane de lei și a raportat un profit net de circa 460.000 lei obținut cu 67 de angajați (firma nu prestează servicii de curățenie doar în Baia Mare).

Primăria Baia Mare a emis prima comandă (contract subsecvent) la 21 septembrie 2021. În cele 9 luni de contract de până acum (21 septembrie – 30 iunie) s-au făcut comenzi în valoare totală de 617.099,79 lei (sumă care cuprinde TVA), adică o medie de 68.566 lei/lună.

 

Practic, curățenia în cele 10 clădiri și 5 piețe agroalimentare din Baia Mare costă circa 13.850 euro/lună (în această sumă intră și materialele de curățenie folosite). Dacă se respectă graficul de comenzi și cuantumul actual, la finalul contractului (august 2025), firma nu va depăși în acest contract încasări de 3,3 milioane de lei, adică ceva mai mult de o treime din valoarea maximă estimată a fi comandată la contractare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here