FAPT – Biserica Penticostală din Baia Mare va primi în concesiune gratuită pe 49 de ani un teren al orașului pe care a anunțat că va construi o grădiniță

1
3081

CONCESIUNE GRATUITĂ. Încă din vara anului trecut, comunitatea penticostală a Maramureșului și Sătmarului, a cerut administrației publice din Baia Mare prin Biserica Muntele Sionului să i se dea în concesiune gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, două terenuri alipite care însumează o suprafață de 960 mp și care sunt localizate în spatele sediului ASSOC (pe câmpul cuprins între străzile Lascăr Pană și Rachetei – zona din proximitatea Terenului de Atletism).

 

Acolo vor să construiască o clădire cu funcțiunea de grădiniță cu program prelungit (anunțată ca fiind destinată copiilor din toate categoriile de confesiuni religioase) și cu “alte funcțiuni cu caracter social-comunitar”. Conform legii, terenul poate fi atribuit în respectivele scopuri, prin decizia Consiliului Local Baia Mare și cu precizarea că destinația pentru care este concesionat respectivul teren nu poate fi schimbată.

 

Primarul Cătălin Cherecheș a introdus acest proiect pe ordinea de zi a proximei ședințe a forului deliberativ al orașului, care se va desfășura în această săptămână (joi, 17 februarie 2022). Cel mai probabil, hotărârea va fi adoptată. Din forul deliberativ (decident) al municipiului Baia Mare fac parte doi membri marcanți ai cultului penticostal, consilierii locali Mircea Cirț (PNL) și Cornel Varga (PMP). Scrierea de față informează anticipativ în privința deciziei care va fi oficializată joi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here