FAPT – Administrația județului Maramureș cumpără o autospecială pentru intervenții pirotehnice cu circa 57.000 euro: vezi la ce folosește această mașină

0
587

ACHIZIȚIE. Consiliul Județean Maramureș cumpără cu 281.000 lei (sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu aproape 57.000 euro), pentru dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” din județ, o autospecială pentru intervenții pirotehnice. În preț intră și accesoriile aferente (valoarea estimată este relativ similară cu cea plătită în toamna anului trecut de CJ Galați pentru o autospecială destinată intervențiilor pirotehnice).

 

La ce folosește și ce are în plus acest autovehicul față de altele? În principal, acest tip de autospecială este folosit pentru transportul proiectilelor neexplodate către zona de detonare, însă poate fi utilizat și la alte genuri de misiuni, precum distrugerea podurilor de gheaţă sau tractarea unui vehicul şenilat.

 

Practic, autovehiculul are o benă căptușită cu panouri din oţel, benă fiind departajată de şasiu de un blindaj de oţel. Autospeciala este dotată  cu un troliu cu capacitate mare de ridicare. Evident, acest tip de mașini au tracțiune 4×4, gardă înaltă la sol, sistem de radiocomunicaţii, dispozitivele acustice şi luminoase etc.

 

Consiliul Județean face achiziția prin SEAP, ofertele furnizorilor fiind așteptate până în 28 decembrie 2021.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here