FAPT – A intrat în fază pre-execuțională modernizarea rețelei de alimentare cu apă și înființarea canalizării în Coroieni, investiție de peste 27 de milioane de lei

0
237

INFRASTRUCTURĂ APĂ-CANAL. Proiectul care prevede modernizarea rețelei de alimentare cu apă și înființarea unei rețele de canalizare în satele Coroieni, Drăghia și Baba (aparținătoare de comuna Coroieni) a intrat în fază pre-execuțională, fiind avansat pe circuitul de obținere a avizelor, acordurilor, certificatelor și autorizațiilor necesare demarării propriu-zise a investiției estimată la peste 27 de milioane de lei (exact: 27.645.660,93 lei, sumă care include TVA)

 

În acest moment, în cele trei sate ale comunei Coroieni există o rețea de alimentare cu apă, cu două rezervoare de înmagazinare, însă apa nu este potabilă. În comuna Coroieni nu există sistem de canalizare. Investiția presupune montarea a trei stații de tratare a apei, realizarea unei captări de apă (între satele Baba și Drăghia – pentru alimentarea satului Baba) și a unui rezervor suplimentar de înmagazinare (pentru ca în perioadele de secetă să nu mai existe sincope de alimentare cu apă). De asemenea, rețeaua de canalizare se va întinde pe 7,3 kilometri.

 

Investiția are o durată de implementare de 3 ani, durata de execuție efectivă a lucrărilor fiind de 2 ani, iar beneficiarul (administrația publică locală) va cere constructorului o garanție de 5 ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here