FAPT – A început proiectul de reabilitare a podului de 50 de metri de pe strada Industriei din Baia Mare: investiția, peste 4 milioane de lei

2
1700
lucrari reabilitare pod strada industriei baia mare

REABILITARE POD. Administrația locală din Baia Mare a dispus începerea proiectării reabilitării arhitecturale a podului de pe strada Industriei, edificat cu o lungime de circa 55 de metri peste râul Săsar, în urmă cu aproximativ 70 de ani – este podul din spatele fostei Catedrale greco-catolice de pe strada Vasile Lucaciu (fostă Baia Sprie), acum biserică ortodoxă.

 

Proiectul tehnic și detaliile de execuție au fost încredințate direct, fără licitație, firmei de specialiate Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL, contractul fiind semnat la valoarea de 178.500 lei (sumă care include TVA) – este firma care a executat și proiectul podului de pe strada Limpedea, printr-un contract încredințat tot direct, în mai 2022.

 

Podul de pe strada Industriilor va fi consolidat și prevăzut cu două benzi de circulație rutieră (de câte 3,2 metri pe sens), un singur trotuar pietonal (de 2 metri lățime) și o pistă de biciclete (de 1,8 metri lățime) – va avea un tonaj maxim autorizat pentru vehicule de 60 tone.

 

Conform documentației tehnice (făcută tot de firma proiectantă), valoarea totală a investiției va fi de peste 4 milioane de lei (exact: 4.040.047,52 lei, sumă care include TVA). Proiectul necesită 5 luni pentru finalizarea proiectării și încă 7 luni pentru execuția propriu-zisă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

    • Nu, doar așa (reabilitare) a fost denumită electoral turnarea asfaltului, schimbarea bordurilor de protecție (înălțate) și schimbarea protecției metalice. Acum îl face frumooos, ca podurile eclectice de la Spital, Colegiul Lucaciu… Cu bani mulți, ca bogații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here