FAPT – A fost refăcut digul de apărare al municipiului Sighetu Marmației, vandalizat prin lucrări ilegale de terasamente

0
538

REMEDIERE FINALIZATĂ. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au refăcut porțiunea de dig de apărare a municipiului Sighetu Marmației, vandalizat la finalul celei de-a doua decade a acestei luni, prin lucrări ilegale, pe o lungime de 70 de metri.

 

Digul de pe malul stâng al râului Tisa, construit în anul 1964 și care are o lungime de 4,86 kilometri, a fost distrus prin executarea unor lucrări ilegale de terasamente, fapt reclamat de Apele Române în 19 august (în cauză, poliţiştii de la Serviciul Criminalistic au deschis un dosar penal). Valoarea lucrărilor de refacere a digului a fost estimată, la acel moment, la 150.000 de lei.

 

Pentru că terasamentele ilegale au întrerupt continuitatea digului de apărare al municipiului Sighetu Marmației, Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” a dispus începerea în regim de urgenţă a lucrărilor de remediere, apreciind că acestea vor fi în cunatum de 150.000 de lei, bani pe care instituția statului și-i va recupera „după finalizarea procedurilor juridice”. Lucrările au fost raportate ca finalizate în 26 august 2021.

 

* Foto: @ Apele Române Someș-Tisa

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here