FAPT – A fost anulată și a doua licitație pentru efectuarea studiul de fezabilitate a centurii rutiere a municipiului Sighetu Marmației, contract de 1,7 milioane lei

0
1612

INFRASTRUCTURĂ. A fost anulată licitația pentru contractul privind efectuarea studiul de fezabilitate a centurii rutiere a municipiului Sighetu Marmației, lucrare estimată la 1,72 milioane de lei (sumă care conține TVA și este echivalentă cu circa 350.000 de euro, urmând să fie plătită în părți egale de Consiliul Județean Maramureș – care a aprobat încă din decembrie 2020 suma de 864.300 de lei pentru finanțarea a 50% din contract – și Primăria Sighetu Marmației). Așadar, urmează a treia încercare (poate cu noroc).

 

Antecedentele

 

Prima licitație a început în mai 2021, fiind depusă o singură ofertă (de asocierea de firme Specialist Consulting SRL București, controlată de inginerul Romică Cezar Șerban, și Construct CDP SRL Baia Mare, controlată de inginerul Radu Vasile Cot. Numai că liderul de asociere (sereleul din București) nu a mai răspuns la cererile de clarificări, astfel că oferta a fost considerată neconformă în 4 noiembrie 2021).

 

Procedura de achiziție a reluată în 13 noiembrie 2021 (cu termen de depunere a ofertelor până în 22 decembrie 2021), însă în 9 februarie 2022 a fost anulată și relicitarea – conform calendarului inițial, evaluarea tehnică a ofertelor trebuia făcută până în 22 aprilie 2022, dar decizia anulării a fost luată miercuri, nefiind depusă nicio ofertă admisibilă.

 

Tot în 9 februarie 2022, CJ Maramureș a reintrodus (pentru a treia oară) în licitație publică acest contract, publicat vineri, 11 februarie, pe platforma de licitații publice, data de depunere a ofertelor fiind până în 14 martie 2022. Subliniere: deși nu au avut succes cu primele două încercări, CJ Maramureș se încăpățânează să nu schimbe nimic în condițiile contractuale, introducând contractul cu aceleași condiții (financiare, tehnice etc.).

 

Ce prevede contractul

 

Conform contractului, SF-ul (inclusiv obținerea avizelor și acordurilor necesare construcției efective) trebuie finalizat în 6 luni de la semnarea contractului, însă în suma de bani oferită proiectantului este cuprinsă și o perioadă de un an în care acesta trebuie să asigure asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare a execuției efective a proiectului.

 

Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației (denumirea oficială a obiectivului) vizează realizarea a peste 15 km de centură rutieră prin care se va face legătura cu cele două drumuri naționale care tranzitează urbea (DN 18, care face legătura cu Vișeu – Borșa – Baia Mare și DN 19, care face legătura cu Negreşti Oaş – Satu Mare), precum și cu viitorul pod peste Tisa.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here