FAPT – A demarat procesul pre-execuțional al construirii primei noi piețe agroalimentare tradiționale din Maramureș, investiție de 13,5 milioane de lei

0
4867

PIAȚA TRADIȚIONALĂ – MARAMUREȘ. Administrația din comuna maramureșeană Ariniș a demarat procesul pre-execuțional al construirii noii piețe agroalimentare tradiționale, o investiție pe care o va realiza în urma parteneriatului cu administrația județeană (Consiliul Județean Maramureș) și care prevede o reașezare strategică a activităților, pe lângă produsele agroalimentare fiind create spații de comercializare a produselor agricole și meșteșugărești.

 

Vor fi trei clădiri comerciale cu specific maramureșean (fiecare cu câte 5 încăperi de câte 20 mp), o clădire administrativă, piață în aer liber (cu platformă pentru rulote, tarabe mobile, standuri), copertine pentru vânzarea en-gros de produse agricole (prevăzute cu boxe distincte), grupuri sanitare, incintă amenajată (scuar, troiță maramureșeană, spații verzi, alei pietonale, perdele de copaci etc.), porți, împrejmuire.

Piața va fi amplasată pe un teren de 38.000 mp, cu acces din DJ 108D, proiectul având o suprafață construită totală de 1.474 mp. Proiectul (realizat de ADM Project CAD din Cernești) va fi executat în urma unei investiții de 13,5 milioane de lei (exact: 13.515.239,83 lei, sumă care include TVA) și se preconizează a fi implementat în 3 ani (36 de luni).

Cu o capacitate de circa 160 de comercianți simultani, proiectul a fost gândit și ca în faza a II-a să poată fi completat cu un târg de animale. În acest moment, obiectivul este în faza de pre-execuție (deține deja o parte din certificatele, avizele și autorizațiile necesare demarării propriu-zise a construirii).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here