FAPT – 6 milioane de lei pentru reabilitarea unui drum forestier de 6 kilometri, pe Valea Vaserului: identitățile executanților

0
893

DRUM FORESTIER – VALEA VASERULUI. La vreo 43 de kilometri de Vișeu de Sus, pe drumul Mocăniței din Valea Vaserului, după Ivășcoaia, de la cantonul Cataramă se face un drum forestier. Nu-i lung cât o eternitate, are doar vreo 5,7 kilometri. Cei 5,7 kilometri de drum forestier vor fi reabilitați cu suma de peste 6 milioane de lei (exact: 6.125.038,19 lei, sumă care cuprinde TVA).

 

Lucrările vor fi plătite din bani publici de Ocolul Silvic Vișeu de Sus (din subordinea Direcției Silvice Maramureș – Romsilva) și vor fi fi executate de o asociere de trei firme – contractul a fost semnat la 11 iulie 2022.

 

Asocierea de firme a câștigat fără emoții, la licitație prezentându-se 3 ofertanți din care doi s-au retras. Aceasta are ca lider firma locală Conrep SA Vișeu de Sus și asociați secundari firmele Vor Zakone (un serele din Borșa) și Concrete Bridge (un serele din Moisei). Cele 3 firme vor trebui să execute reabilitarea celor 5,7 kilometri de drum forestier în 21 de luni.

 

Executanții

 

Conrep SA este înregistrată în Vișeu de Sus și este specializată în lucrări de construcție. Anul trecut, deși a avut mai puțini angajați decât în 2020, a realizat afaceri mai mari cu aproape 30 de milioane de lei (72,3 milioane de lei) și un profit-record, mai mare decât în ultimii 3 ani anteriori (până în 2021, cei mai buni din istoria economică a societății): 5,4 milioane de lei net. Scriptic, firma este controlată de Ileana Urda (fostă Toader), originară din Ruscova, care deține 45% din acțiuni, și Alexandru  Cenușă, originar din Câmpulung Moldovenesc (jud. Suceava), care deține 40,55% din acțiuni – restul de 14,45% sunt deținute de alți acționari persoane fizice. Administrativ, firma este condusă de inginerul Mihai Boga (director executiv).

 

Vor Zakone SRL este înregistrată în Borșa (pentru nevorbitorii de rusă, traducerea aproximativă a titulaturii corecte a firmei, “vor v zakone”, este… „hoț legal”) și este specializată pe exploatare forestieră. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 14,37 milioane de lei și un profit net de circa 4 milioane de lei obținut cu 13 angajați. Firma este controlată de Dumitru Hanțig (80%, asociat minoritar este Victoria Grec, cu 20% din părțile sociale ale societății).

 

Concrete Bridge SRL este înregistrată în Moisei și este specializată în lucrări de construcții. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 5,84 milioane de lei și un profit net de 516.000 lei obținut cu 20 de angajați. Firma este controlată de Andreea Cristina Coman (asociat unic).

 

De asemenea, o mică parte a lucrării (sub 8%, circa 490.000 lei) a fost subcontractată firmei Restart SRL din Baia Mare, specializat în demolări (în fapt, prestează servicii de forare/împușcare în carieră) și deținut de Vasile Vlad, Petru Tripon, Eugen Ion Olea, Vasile Marchiș, Vasile Haneș și Vasile Groza (asociați egali, cu câte 16,66% din părțile sociale). Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei și un profit net de 367.000 lei obținut cu 15 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here