FAPT – 16 milioane de lei pentru reabilitarea fostei popote a cazarmei de infanterie din Sighetu Marmației, construită în timpul Imperiului Austro-Ungar

0
1579

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, condus de inspector șef Florin Coman, a introdus în licitație un contract de peste 16 milioane de lei (exact: 16.265.416,79 lei, suma include TVA), care vizează reabilitarea, dotarea și amenajarea exterioară a fostului bloc alimentar al vechii cazarme de infanterie, construit în Sighetu Marmației în prima jumătate a secolului al XIX-lea, pe vremea Imperiului Austro-Ungar.

 

Denumit astăzi Pavilionul nr. 6, imobilul situat asztăzi pe strada Dragoș Vodă nr. 36, în centrul istoric al municipiului Sighetu Marmației, a fost construit în două etape: prima în anii 1887-1896, când s-au ridicat extremitățile sub forma unor corpuri de clădire independente, iar a doua în 1943, când acestea au fost unite cu un nou corp de clădire.
Aflat în stare avansată de degradare, pavilionul, care are regim de înălțime subsol parțial + parter și o suprafață construită de 1.278 mp și este localizat pe un teren de 7,3 hectare pe care sunt edificate 27 de construcții, este astăzi utilizat ca spațiu de depozitare și ateliere mecanice, însă prin reabilitare polițiștii de frontieră vor să relocheze acolo Logistica, Telecomunicațiile și compartimentul de Marcheting-Achiziții.

Contractul, estimat la peste 16 milioane de lei, prevede proiectarea (inclusiv obținerea tuturor avizelor) și execuția propriu-zisă a lucrărilor într-o durată de 18 luni (sunt alocate 4 luni pentru proiectare și 14 luni pentru lucrări, inclusiv dotarea cu echipamente). Contractul va avea clauză suspensivă (proiectul a fost aprobat spre finanțare parțială, în 21 noiembrie 2022, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă Poliția de Frontieră a cerut majorarea bugetului contractului de finanţare cu valoarea totală care nu este eligibilă – finanţare publică naţională.

 

Ofertele sunt așteptate până la 31 martie 2023, iar criteriul de atribuire este Prețul cel mai mic.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here