FACILITATE – Călin Bota: Am asigurat încă 39 milioane de lei pentru finalizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Maramureș

1
1119
Călin Bota, deputat PNL de Maramureș
Le mulțumesc colegilor deputați pentru că au votat aceste amendamente importante pentru finalizarea unui proiect esențial pentru județul Maramureș

PROIECT SMID MARAMUREȘ. Pentru finalizarea proiectului SMID din Maramureș, un obiectiv strategic pentru județ, deputații PNL Călin Bota, Florin Alexe și Mircea Roșca au depus două amendamente, care au fost votate în plenul Camerei Deputaților, în cadrul proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgență Guvernului nr.109/2022 privind unele măsuri pentru proiectele de infrastructură de apă și apă uzată finanțate din fonduri europene și pentru modificarea unor acte normative.

 

Amendamentele adoptate vizează asigurarea TVA-ului, în valoare de circa 39 milioane de lei, pentru cheltuielile aferente lucrărilor de finalizare a proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

 

Guvernul liberal a alocat 136 milioane de lei în 2020 pentru acest proiect, iar anul trecut am depus un amendament în Parlament prin care am suplimentat această sumă cu alte 70 milioane de lei. Acum, prin amendamentele depuse și adoptate de plen, asigurăm și banii necesari pentru plata TVA.  E important ca prin legile pe care le adoptăm în Parlament să venim în sprijinul autorităților publice locale cu măsuri care să le ajute să implementeze și să finalizeze proiectele finanțate din fonduri europene, a afirmat deputatul liberal Călin Bota.

Prin cuprinderea în bugetele ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate  management a sumelor pentru finanţarea contravalorii taxei pe valoarea adăugată neeligibile plătite, aferente cheltuielilor eligibile efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene, venim în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale, care implementează proiecte finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 în domeniul gestionării deşeurilor, siturilor poluate istoric şi modernizării sistemelor de termoficare şi în domeniul transporturilor, dezvoltării reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale, precum şi în domeniul creşterii producţiei de energie din resurse regenerabile în totalitatea lor.

 

Se impune asigurarea finanţării contravalorii taxei pe valoarea adăugată neeligibile plătite, aferente cheltuielilor din  fonduri publice naţionale destinate finalizării proiectelor finanţate din fonduri europene, având în vedere  că autorităţile publice beneficiare ale prevederilor OUG nr. 60/2020 nu sunt înregistrate in scopuri de TVA, cheltuiala respectivă fiind una definitivă, cu repercursiuni asupra bugetului acestora.

 

Biroul de presă – Cabinet parlamentar Călin BotaATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. O aberație economică acel proiect de la Fărcașa,prin care s-au scurs zeci de milioane de euro făra cea mai mică șansa de reusită. Încapațânarea edililor de a continua acea investiție găunoasă le va mânca libertatea si averile celor care au aprobat și sustinut acest „proiect” anacronic. Este firesc ca un contabil să facă din rahat bici dar nu va pușca niciodată fiincă nu are cum. Soluțiile pertinente ce se practica pe submarinele atomice ce stau în submetsie și șase luni îm adâncul oceanelor nu a fost so nu este agreată dearece nu se pot extorca fondurile înspre buzunarele liberale și proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here