FACEM SF-URI – Administrația județeană vrea să facă un aquapark și în Vișeu de Sus: pentru început, se alocă 400.000 lei pentru PUZ și studiu de fezabilitate

0
1148

AQUAPARK VIȘEU DE SUS. Administrația județeană din Maramureș, județ în care nu există niciun complex de agrement public semnificativ, face un nou partneriat, după anunțatul aquapark din Baia Sprie (proiect aflat în stadiu de execuție a Studiului de Fezabilitate), cu administrația publică din orașul Vișeu de Sus, care luna trecută (în 6 mai) a trimis Consiliului Județean (CJ) Maramureș o adresă oficială în care-și exprima interesul privind parteneriatul pentru realizarea în comun a aquaparkului.

 

Conform noului parteneriat, cele două entități publice, ar urma să plătească eleborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și un Studiu de Fezabilitate (SF) pentru edificarea unui “Complex de agrement AquaPark în localitatea Vișeu de Sus”. Sigur, pentru că județul de abia are bani să-și plătească angajații din administrație și cheltuielile de funcționare, se speră (ca și în cazul proiectului de pe pășunea din Tăuții de Sus / Baia Sprie) că după realizarea SF-ului se va obține finanțare nerambursabilă (semnificativă).

 

De unde se vor obține banii necesari investiției? Încă nu se știe, variantele enunțate de autoritatea județeană fiind ambigue (“programele operaționale, mecanismele de redresare și reziliență sau alte surse de finanțare”). Însă se știe că trebuie să facem SF-ul (document obligatoriu pentru orice investiție de acest gen).

 

Cert este că în această fază (de elaborare a PUZ și SF) este necsară suma de 400.000 lei. Cheltuiala se va împărți în felul următor: 280.000 lei va plăti CJ Maramureș (din pușculița județului) și 120.000 de lei va plăti Primăria Vișeu de Sus (din pușculița orașului). Urmărim derularea proiectului și vă informăm asupra pașilor semnificativi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here