EXPLICAȚIE – În Maramureș, astăzi au dispărut 9 pacienți infectați cu noul coronavirus din statistica oficială a județului, cum explică autoritățile volatilizarea

0
4154

NOUL CORONAVIRUS. Conform informațiilor oficiale remise de Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș, miercuri, 6 mai 2020, a scăzut (!!!) cu 9 persoane numărul celor infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei (de la 76 la 67 de persoane).

 

Cum s-a întâmplat imposibiliul (să scadă numărul celor declarați infectați)? Simplu, ne comunică Grupul de Comunicare Strategică (GCS): pacienții pozitivi erau contabilizați la județul în care s-au născut, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a început să regleze statistica pe județe în sensul contabilizării pacienților după domiciliu (județ). Adică, 9 pacienți născuți în Maramureș au fost mutați din statistica județului natal pentru că au domiciliile în alte județe, au fost depistați pozitivi în alte județe și au fost internați și tratați în alte județe.

 

De ce s-a întâmplat asta acum, după mai bine de două luni de pandemie? Nu zice/explică niciun oficial liber cuvântător, sau măcar strategic cuvântător. Aflăm doar că a început să fie reglată statistica de INSP și, în timp, se mai pot întâmpla scăderi statistice și în alte județe. Informația/explicația INSP via GCS a fost confirmată pentru 2mnews de conducerea Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

 

În acest moment, din cele 67 de persoane din Maramureș declarate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 (noul coronavirus), 2 au decedat, 6 sunt internate în spital (4 la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare și, cel mai probabil, 2 la spitale din Cluj-Napoca, pentru că la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare nu mai există internată nicio persoană cu diagnosticul COVID-19) și 59 au fost vindecate și externate din spitale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here