EXCURSIONIȘTII PUBLICI – Ce călătorii se vor efectua în 2018, prin Agenția de turism extern din bani publici Consiliul Județean Maramureș

0
567
Gabriel Zetea

DESTINAȚII. O lună s-a dus din acest an, dar cu rezultate notabile pentru Agenția de turism extern din bani publici Consiliul Județean Maramureș, în ianuarie aleșii și alte personalități ale județului participând la trei „evenimente internaționale de promovare turistică a județului”, pentru statisticieni și persoanele interesate acestea fiind Berlin (Germania), Zurich (Elveția) și Tel Aviv (Israel). Era după rev, de înțeles, oamenii se simțeau singuri, sindromul începutului de an, alea-alea.

 

Bine, nu-i nicio problemă. De fapt, una ar fi: niciodată (NICIODATĂ!) în timpul mandatului de președinte al lui Gabriel Valer Zetea nu s-au făcut publice sumele de bani publici investiți în aceste „promovări”, efectuate cu rezultatele notabile pe care le observați fiecare dintre dumneavoastră. Adică puhoaiele de turiști care vin în valuri în Maramureș, sufocându-ne cu banii cheltuiți cu nemiluita pe acest tărâm binecuvântat de D-zeu, cum se zice în limbajul de lemn al propagandiștilor. Rămân cu dilema de ce măcar opoziția asta de carton din CJ (PNL, PER, UNPR) nu solicită public să comunice Zetea câți bani scoate din pușculița județului pentru fabuloasele multiple concedii pe care și le plătesc din bugetul județului.

 

Să revenim, așadar, trei excursii externe bifate în ianuarie 2018, să vedem ce ne rezervă viitorul, lista provizorie (atenție!, provizorie – sublinierea a fost făcută public de Dan Carpov, propriul său șef al Biroului Informare Turistică și Salvamont din cadrul CJ Maramureș, pentru că este și unicul angajat) – așadar e doar o mică parte a destinațiilor în care se vor organiza excursiile oficialilor pe bani publici în 2018, dar aleșii județeni au aprobat-o și așa, că-i doare și pe ei în bascheți de bugetul public. Deci, orice va fi programat, e deja girat.

 

Însă, vă informăm cu onor, că până acum se știe sigur că se vor organiza excursii în București (februarie), Budapesta și Berlin (ambele în martie, probabil n-au aprofundat Berlinul foarte bine la excursia din ianuarie), Londra și București (noiembrie). În rest e menționat și sunt aprobate administrativ „pe toată perioada anului 2018, participarea la evenimente de promovare a județului la nivel local, regional, național, internațional”. Sigur, să nu omitem: 1 decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorit din nou în altă capitală europeană, încă nespecificată (în Baia Mare nu le mai priește de mult și e de înțeles, târgurile comerciale nu se compară, plus că-i luna cadourilor…).

 

Deja e neimportant că Raportul prin care Carpov explică în patru fraze de ce e necesar să se aloce bani pentru aceste frumoase excursii externe seamănă scară 1:1, adică copy-paste, după Expunerea de motive a președintelui CJ, Zetea (sigur, niciun dubiu, Zetea a copiat după Carpov, dar e un aspect, ziceam, mai puțin important). Mă rog, ce să-nțeleagă Zetea, băiatul din Seini care ne-a reprezentat la Bruxelles, în capitala administrativă a Europei Unite, în adidași, blugi și geacă de fâș (vezi foto). În rest, Doamne-ajută!, și un an 2018 cu cât mai multe călătorii peste hotare plătite din bani publici!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here