EXCURSIE – După tensiunile create în CJ Maramureş de prezenţa la Târgul de Turism din Viena, se pleacă şi la manifestarea similară din Tel Aviv (Israel)

0
417
Ansamblul „Transilvania” la Târgul Internațional de Turism din Viena

PROMOVARE. Madrid e o metropolă atractivă. Cei de la Consiliul Judeţean Maramureş au fost acolo, cu o delegaţie de opt persoane în 1-2 decembrie 2016. Să sărbătorească Ziua Naţională a României în capitala Spaniei. Pentru excursia asta s-au achitat, din bugetul public, 6.750 de euro + „o sumă aferentă achiziţionării unor mâncăruri tradiţionale, care au fost servite publicului larg” + „o sumă aferentă pentru participarea a 22 de artişti de la Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”. Pentru că, nu-i aşa, fără mâncare, băutură. muzică şi dans, ce sens mai are o sărbătoare.

 

Bănuim că a fost frumos la Madrid, pentru că, la numai câteva zile după întoarcerea la zăpezile de acasă, în 12-15 ianuarie 2017, o delegaţie a CJ Maramureş a participat la Târgul Internațional de Turism din Viena („Ferien Messe”). În această „vizită de lucru”, despre ale căror alocări financiare încă n-am aflat nimic, de parc-ar fi fost secretizate după ce unii consilieri judeţeni (din opoziţie) au criticat-o, Maramureș a fost reprezentat de: Gabriel Zetea (președinte CJ Maramureș), Doru Dăncuș (vicepreședinte CJ Maramureş), Liliana Moga, Bogdan Tomoiagă, Nicolae Mișulec, Rudolf Stauder, Cornel Varga (toţi consilieri județeni), Dan Carpov, Corina Oniga (ambii reprezentanți ai Birourilor de Turism și Promovarea județului din cadrul CJ Maramureș), Daniel Leș, Maria Zapca (ambii meşteri populari), precum şi dansatori, instrumentiști și cântăreți ai Ansamblului Național „Transilvania”.

 

În ultima şedinţă a CJ Maramureş s-a dat o dare de seamă privind „cât de frumos a fost la Viena”, ceea ce, spuneam, i-a inflamat pe cei din opoziţie care au criticat modul în care au fost selecţionaţi participanţii şi, mai ales, al faptului că au fost secretizate sumele alocate acestei noi deplasări în străinătate.

 

Ce nu ştiau contestatarii excursiilor publice: deja era luată decizia participării CJ Maramureş şi la Târgul Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (IMTM), care se desfășoară în perioada 7-8 februarie 2017 la Tel Aviv (Israel), unde va fi prezentat, potrivit Ministerului Turismului, „potențialul turistic al României pe segmentul balnear, medical și cel de afaceri”.

 

La această ediție a IMTM, CJ Maramureș este regiunea parteneră a României. Meșterul popular Daniel Leș va organiza sesiuni de demonstrații de olărit, iar în standul României vor avea loc recitaluri de muzică populară tradițională și degustare de vinuri românești. Ceea ce n-ar trebui să mire pe nimeni – informaţia bănuiesc că o să-i inflameze din nou pe cei din opoziţie şi nu numai -, pentru că preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a făcut deja public următoarele: „Vă asigur că, de acum înainte, veţi vedea Maramureşul la mai multe târguri internaţionale de turism din Europa, în perioada următoare”.

 

By the way, dacă tot e aşa mirobolantă participarea asta la târgul de la Tel Aviv, să vă spun că tot standul României are suprafaţa de 100 mp şi că expun 24 de companii – adică au câte o măsuţă fiecare. Să fie primit! Shalom arshav!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here