EXCLUSIV – Unul dintre fondatorii Partidului Vadimist Român, fost în PRM Maramureș, arestat pentru hărţuire, ameninţare și violenţe

1
2450
Julien Sorel Zah

POLITICIAN ARESTAT. Julien Sorel Zah (39 de ani), fost candidat al PRM Maramureș (de mai multe ori) și membru fondator al celui mai recent partid introdus în Registrul național al partidelor politice, Partidul Vadimist Român, a fost arestat preventiv, fiind cercetat într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare pentru săvârşirea infracţiunilor de hărţuire, ameninţare și lovire sau alte violenţe.

 

Inițial reținut (în arest) și propus pentru cercetare în stare de arest preventiv, o hotărâre a Judecătoriei Baia Mare a respins propunerea procurorului de caz și a stabilit ca Zah să fie introdus timp de 60 de zile sub control judiciar. Parchetul Baia Mare a contestat hotărârea instanței municipale și marți, 14 decembrie 2021, Tribunalul Maramureș a admis contestație, desființând în totalitate încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din Judecătoria Baia Mare și dispunând arestarea preventivă din 15 decembrie 2021 până în 13 ianuarie 2022 a lui Zah. Hotărârea este definitivă.

 

Candidat (fără succes) de mai multe ori din partea PRM (începând din 2008, la alegerile locale și parlamentare), Zah a fost exclus din partid în iulie 2018, iar în 7 august 2020 a fost unul dintre cei 4 fondatori ai Partidului Vadimist Român (PVR), înregistrat la acea dată în Registrul Partidelor Politice.

 

Ca o ironie a sorții, Zah, al cărui prenume este similar cu al personajului cel care și-a propus să cucerească lumea, dar care a ajuns pe eșafod (în “Roșu și Negru”, al romancierului francez Stendhal), este cel care a promovat o petiție prin care cerea legiuitorului reintroducerea pedeapsei cu moartea prin ștreang pentru mai multe infracțiuni (corupție, crimă, exod, genocid, pedofilie, subminarea economiei naționale, tâlhărie – furt cu violență -, trădare, viol).

 

Respectiva petiție susținea ca pedeapsa să fie “aplicată retroactiv și pentru cei aflați în pușcării și de la care nu se poate aștepta absolut nimic pozitiv”. Pentru strângerea semnăturilor, Zah a anunțat că aceasta “este susținută de Legiunea XIII Gemina – Totul pentru Țară, fondată în 2009” – Legiunea a XIII-a Gemina, o legiune de elită a armatelor romane din timpul lui Iulius Cezar, formată inițial din mai mulți condamnați la moarte.

 

* Foto: @Zah Julien – Facebook

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here