EXCLUSIV – Trei primari maramureșeni fac parte din Naționala de fotbal a primarilor din România: sâmbătă au meci la Ungheni, cu Republica Moldova

0
1544

PRIMARI-FOTBALIȘTI. Trei maramureșeni fac parte din Naționala de fotbal a primarilor din România, un demers inițiat în Anul Centenarului de edilul Dumitru Chelariu, din comuna Pomârla (jud. Botoșani), fost jucător de Liga a II-a. Sâmbătă, 23 octombrie 2021, naționala primarilor din România, în componența căreia sunt și trei primari maramureșeni (aveți detalii în scrierea de față) joacă în orașul Ungheni (jud. Mureș) cu omologii din Republica Moldova (un adversar tradițional) – fapt facilitat de edilul din Ungheni, Victor Prodan, jucător de fotbal în Liga a IV-a.

 

Demersul a fost conceput sub tutela Asociației Comunelor din România, iar primul meci a avut loc în septembrie 2018, la Chișinău, cu Republica Moldova, scor 5-5, și revanșa, în noiembrie 2018, la Cluj-Napoca, 1-1 (pe Cluj Arena).

 

Naționala primarilor îl are ca antrenor pe fostul internațional dinamovist Dănuţ Lupu, iar în componența sa are și jucători care au activat la cel mai înalt nivel al fotbalului profesionist – referirea directă este la primarul din comuna mureșeană Apold (aflat la primul mandat – a câștigat cu 63% din voturi), fostul internațional Gabi Mureșan (39 de ani), originar din Sighișoara, cu 9 selecții la echipa națională, de două ori campion național (cu CFR Cluj) și câștigător de trei ori a Cupei României (cu CFR Cluj) și de trei ori a Supercupei României (de două ori cu CFR Cluj și o dată cu ASA Târgu Mureș).

 

Cei trei primari maramureșeni

 

Dar să revenim la primarii maramureșeni. Component al echipei naționale a primarilor este și Călin Ovidiu Petric ă (40 de ani), primarul PMP comunei Remetea Chioarului, aflat la al doilea mandat de edil. În tinerețe, Petrică a jucat la juniorii lui FC Baia Mare și apoi a activat o perioadă în Liga a IV-a.

 

Alt primar maramureșean component al echipei naționale a primarilor este  Teodor Ştefanca (46 de ani), primarul PSD comunei Bârsana. Și el este la al doilea mandat de edil și este unul dintre puținii primari aflați încă în activitate și în domeniul fotbalistic, la echipa locală de Liga a IV-a Avântul Bârsana. În cariera sa de fotbalist, Ștefanca a mai jucat la CIL Sighet, Timișul Sag, CFR Timișoara (divizia B), Vest Petrom Arad și la echipele germane de ligi regionale SpVgg Renningen 1899 și SKV Rutesheim.

 

În fine, al treilea primar maramureșean component al echipei naționale a primarilor din România este fostul atacant băimărean Tiberiu Zelencz (41 de ani), fost jucător la FC Baia Mare (în perioada 2005-2006 – a mai jucat la Unirea Dej, Corvinul Hunedoara și Corona Brașov). El nu este primar în Maramureș, ci în comuna clujeană Mica, din apropiere de Dej (este la al doilea mandat de edil), dar l-am menționat pentru că este născut în Baia Mare și a jucat o perioadă semnificativă fotbal de performanță în județul Maramureș.

 

Toți cei trei primari maramureșeni (Ștefanca, Petrică și Zelencz) vor fi prezenți sâmbătă la meciul cu Republica Moldova.

 

Meciul precedent și precizări despre bani

 

Ultimul meci disputat a fost luna trecută, în comuna Santa Maria de Coghinas, cu echipa primarilor din regiunea Sardinia (Italia), unde s-a inaugurat o bază sportivă în care s-au investit 2 milioane de euro, pentru că și italienii dovedesc în astfel de cazuri că nu sunt departe de români. România a câștigat cu 4-0 acel meci.

 

Partea pozitivă este că echipa națională a primarilor din România își plătește deplasarea, cazarea și ce-o mai fi din banii proprii (adică fiecare primar-fotbalist își plătește din buzunar ce consumă, cel puțin așa se anunță public).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here