EXCLUSIV – Telekom își vinde cinci sedii și proprietăți din Maramureș, inclusiv sediul central!, și speră să obțină peste 2,7 milioane de euro

0
1524

TRANZACȚII. Telekom România (titulatura completă a firmei este Telekom Romania Communications SA) își vinde cinci sedii și proprietăți din Maramureș, inclusiv sediul central din Baia Mare, și speră să obțină peste 2,7 milioane de euro. Patru dintre proprietăți sunt clădiri de birouri și se află în Baia Mare (sediul central), Borșa, Târgu Lăpuș și Șomcuta Mare, iar o proprietate este un teren din Baia Mare pe care sunt edificate o clădire administrativă, o magazie și depozitul de carburanți.

 

Culisele deciziei

 

Deși operatorul telecom a anunțat încă din anul 2014 un amplu proces de vânzare a proprietăților imobiliare și de investire a banilor rezultați în dezvoltarea infrastructurii (conform declarațiilor conducerii grupului), în ultimele luni vânzarea Telekom a depășit stadiul de zvon în lumea economică, iar potențialii cumpărători au început să apară: RCS&RDS, Orange, compania rusă ER-Telecom și oligarhul Spas Rusev, principalul acționar (46%) al operatorului de telecomunicaţii din Bulgaria Vivacom (cu strânse legături cu finanţatori ruşi și suspectat de legături cu lumea interlopă bulgară – acesta chiar ar fi depus o ofertă angajantă pentru preluarea diviziei de mobil a Telekom Romania).

 

La Telekom România acţionarul principal este grupul elen OTE, controlat de Deutsche Telekom. Statul român are o participaţie de 45,96% în capitalul social al Telekom Romania Communications (rețeaua de telefonie fixă), care, la rândul ei, deţine 30% din acţiunile fostului Cosmote – grupul elen OTE deţine 54,04% din acţiunile fostei Romtelecom.

 

Proprietățile scoase la vânzare și prețurile

 

Cea mai valoroasă proprietate scoasă la vânzare (acțiune care se realizară la licitație, cu ofertă în plic închis) este sediul central din Baia Mare (în foto mare), situat în centrul orașului, lângă Magazinul Universal Maramureșul și în vecinătatea Parcului Mare, pe Bulevardul Unirii. Clădirea (fostul sediu Romtelecom) are subsol, parter și cinci etaje (suprafață utilă totală este de 3.388 mp) și Telekom a anunțat prețul vânzării la 1,84 milioane de euro.

 

De asemenea, se vinde clădirea Telekom din Târgu Lăpuș (foto mic stânga), situată în centrul orașului, la intersecția străzii Mihai Eminescu cu Piața Eroilor. Clădirea are subsol și un etaj (suprafață utilă totală de 1.131 mp) și a fost edificată în anul 1983. Prețul cerut pentru clădire este 250.000 de euro + TVA.

 

Cel de-al treilea sediu Telekom din Maramureș scos la vânzare este clădirea din Șomcuta Mare (foto mic dreapta), situată în centrul orașului, la intersectia străzilor Republicii cu Târgului, clădire cu subsol și un etaj (cu suprafață utilă totală de 1.037 mp), imobil pentru care operatorul de telefonie solicită tot 250.000 euro + TVA.

 

În fine, cea de-a patra clădire de birouri vândută de Telekom este situată în orașul Borșa (foto mic stânga), pe strada Decebal, și are un etaj (suprafață utilă totală de 753 mp), fiind construită în anul 1978. Prețul solicitat pentru imobil: 99.000 euro + TVA.

 

De asemenea, Telekom și-a scos la vânzare și un teren în suprafață de 2.181 mp, situat în sud-vestul Băii Mari (lângă hypermarket-urile Dedeman și Flanco), cu acces din Bulevardul București, dotat cu toate utilitățile și pe care sunt edificate o clădire administrativă (cu un etaj), o magazie și fostul depozit de carburanți (suprafața totală construită: 1.280 mp). Prețul solicitat: 291.000 de euro + TVA.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here