EXCLUSIV – Situația a devenit dramatică în Maramureș: în acest moment, TOATE paturile ATI sunt ocupate și 5 pacienți sunt intubați

0
6700

COVID-19 – SITUAȚIA DIN MARAMUREȘ. Surse 2mnews de la cel mai înalt nivel de coordonare a pandemiei de în Maramureș au confirmat că în acest moment situația epidemiologică din județ este “FOARTE, FOARTE ÎNGRIJORĂTOARE” (observați, acesta este un citat). Creșterea incidenței pacienților infectați cu COVID-19 a dus astăzi la următoarea situație: TOATE paturile ATI echipate de la spitalul de primă linie COVID-19 din Maramureș, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea din Baia Mare (fostul Spital TBC) sunt ocupate. Gata, nu mai sunt locuri!

 

La Spitalul COVID-19 din Baia Mare sunt 19 paturi ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) complet echipate (dotate cu ventilatoare, monitoare, injectomate), dar, așa cum precizam, sunt ocupate, în acest moment 19 pacienți fiind la Terapie Intensivă, iar 5 dintre aceștia sunt intubați.

 

“În Maramureș, mai avem paturi de ATI, dar gardă ATI (adică medic ATI 24 de ore din 24 în spital) există doar la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare. Acolo avem încă 9 paturi echipate, care pot fi activate”, au precizat sursele 2mnews.

 

Poate vă spune ceva această afirmație, făcută de unul dintre oamenii din Maramureș care gestionează din privință medicală (specialiștii în medicină implicați) această pandemie: “Nu vreau să fim puși în situația de a alege (n. red., cine să ocupe un pat ATI – implicit să aibă șanse să trăiască – și cine să moară). Mă dedic în toalitate să nu se întâmple așa ceva…”.

 

În acest moment, în spitalele din Maramureș sunt internați 248 de pacienți infectați cu COVID-19, 19 dintre aceștia fiind la ATI, iar 5 fiind deja intubați. Astăzi, au mai murit 5 maramureșeni infectați cu noul coronavirus… De luni și până astăzi (duminică), rata de incidență a persoanelor infectate a crescut în Maramureș de la 1,41 cazuri active/1.000 de locuitori la 1,98 cazuri active/1.000 de locuitori.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here