EXCLUSIV – Se schimbă șeful DIICOT Maramureș, după 6 ani: scrierea conține toate detaliile

1
2010

DIICOT MARAMUREȘ. Noul șef al DIICOT Maramureș va fi procurorul Florin Doru Tohătan, acesta urmând să-l înlocuiască la conducerea instituției, de la jumătatea lunii iulie 2022, pe Cristian Ioan Dragotă. DIICOT Maramureș este unul din cele 26 de birouri teritoriale din organigrama structurii centrale a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, fiind în subordinea directă a Serviciului Teritorial Cluj.

 

Înlocuirea nu are la bază un argument extrem de simplu (o precizăm pentru a elimina interpretările eronate ale celor mai puțin familiarizați cu sistemul): mandatul de procuror șef al lui Dragotă se încheie în 17 iulie 2022 și nu mai poate fi reînoit. Procurorul Dragotă (intrat în magistratură în vara anului 2008, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, iar din 2014 a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş) a fost numit la conducerea DIICOT Maramureș în aprilie 2016, înlocuind-o pe procurorul Delia Adomnicăi, căreia îi încetase mandatul de procuror şef. În 17 iulie 2019, Dragotă a fost reînvestit în funcție, pe o perioadă de 3 ani (un magistrat nu poate fi numit într-o funcție de conducere decât pe cel mult o perioadă de două mandate – de câte 3 ani).

 

Florin Doru Tohătan este procuror de mai bine de 10 ani (a intrat în magistratură în februarie 2012, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare). Din mai 2017 a fost numit procuror şef al Secţiei Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, însă din 1 martie 2018 a renunțat la respectiva funcție, fiind numit procuror DIICOT.

 

Practic, în acest moment toți cei 3 procurori din componența DIICOT Maramureș (Delia Adomnicăi, Cristian Dragotă și Florin Tohătan) au fost/vor fi șefi ai instituției.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari! Drogurile si traficul de carne vie sunt indicatorul de baza al acestui serviciu. Dacă acest procuror va lega dealerii si consumatorii voi crere in eficienta acestei institutii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here