EXCLUSIV – Războiul piețelor din Baia Mare, în faza tragi-comică: Costică Mureșan a dat în judecată Consiliul Local Baia Mare și cere daune de peste… 120 de milioane de lei

0
5859

RĂZBOIUL PIEȚELOR DIN BAIA MARE. După precedentul blocului din zona Pietrosul, când antreprenorul a câștigat în instanță din partea a 21 de consilieri locali din Baia Mare, pentru refuzul punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive, daune care la final de ianuarie totalizau circa 318.000 lei/consilier, Constantin Mureșan (foto mic dreapta și foto sus, 64 de ani), zis „Costică”, zis „Chinezul”, care controlează controversata firmă Piața Aliment SA, a dat în judecată Consiliul Local Baia Mare, cerând daune de circa 120 de milioane de lei (exact: 119.370.940 lei) + dobânda legală calculată din anul 2013 și până la momentul achitării + 100.000 lei daune morale.

 

Practic, războiul piețelor agroalimentare Izvoare și Albina din Baia Mare a intrat în faza tragi-comică, Costică Mureșan, care, prin Piața Aliment SA, firmă pe care o controlează, beneficiază de o sentință definitivă din 4 mai 2022 conform căreia administrația urbei trebuie să îi concesioneze cele două piețe, considerând că firma a fost scoasă abuziv de la administrarea acestora.

 

Totuși, pe toată perioada acestui proces întins pe durata a 9 ani, Mureșan a continuat să încaseze bani din administrarea piețelor, cu largul concurs al Primăriei Baia Mare, deși NU a plătit vreun leu privind concesionarea. Mai mult, întreaga curețenie este achitată din banii orașului (bugetul public local al Băii Mari).

 

În acest proces, pe care 2mnews îl va monitoriza pentru informarea celor interesați, Piața Aliment SA este reprezentată de avocatul Ion Hojda, care a formulat o cerere de chemare în judecată care se întinde pe 15 pagini. Despre modul ilegal și niciodată sancționat de magistrații în drept prin care Piața Aliment SA a ajuns stăpâna piețelor din Baia Mare aveți detalii într-o investigație 2mnews AICI, iar despre încercarea municipalității de a expropria firma controlată de Mureșan aveți detalii AICI.

 

* Foto Constantin Mureșan: @Ciprian Dragoș

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here