EXCLUSIV – Polițistul care a deconspirat cum se lua mită la Înmatriculări Auto în Maramureș are calitatea de martor amenințat: este păzit 24 de ore pe zi

0
7123

MARTOR AMENINȚAT CU MOARTEA. Polițistul care a deconspirat cum se lua mită la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș a primit calitatea de martor amenințat și este păzit de polițiști 24 de ore pe zi, atât acasă, cât și la servici, după ce a primit o coroană mortuară cu mesaj amenințător (lângă numele său fiind un înscris uzual pentru decedați: “Nu te vom uita niciodată!”).

 

Vă reamintim că în urma dezvăluirilor respectivului avertizor de intergitate, DNA Cluj a pornit o cercetare care a dus la arestarea și apoi trimiterea în judecată a inspectorului principal de poliție Viorel Andrei Donciu (39 de ani), fost șef al serviciului, pentru comiterea infracțiunilor luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic – în speță mai sunt trimiși în judecată consilierul județean Adrian Nicolae Filip din Vișeu de Sus (Pro România), pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și instigare la acces ilegal la un sistem informatic, și comisarul de poliție Vasile Ionuț Belea, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

 

Ce presupune calitatea de martor amenințat

 

Conform legii, “în cazul în care există o suspiciune rezonabilă că viața, integritatea corporală, libertatea, bunurile sau activitatea profesională a martorului ori a unui membru de familie al acestuia ar putea fi puse în pericol ca urmare a datelor pe care le furnizează organelor judiciare sau a declarațiilor sale, organul judiciar competent acordă acestuia statutul de martor amenințat și dispune una ori mai multe măsuri de protecție”.

 

Surse informate 2mnews au precizat că în cazul polițistului care a deconspirat cum se lua mită la Înmatriculări Auto Maramureș (serviciul în subordinea Instituției Prefectului Maramureș – reprezentanta Guvernului în județ), odată cu acordarea statutului de martor amenințat, procurorul de caz a dispus supravegherea și paza locuinței avertizorului de integritate; însoțirea și asigurarea protecției martorului sau a membrilor de familie ai acestuia în cursul deplasărilor. Practic, acum polițiștii sunt obligați să-l păzească pe colegul lor 24 de ore pe zi.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here