EXCLUSIV – PIAȚA IZVOARE – Schimbare de strategie: exproprierea a 47 de construcții din cea mai mare piață agroalimentară din Baia Mare

0
6564
Piața „Izvoare”, Baia Mare

DECIZIE. Luni, 21 martie 2023, Primăria Baia Mare a semnat un contract în valoare de 13.090 lei (sumă care include TVA), cu firma locală Geocadex (specializată pe lucrări geodezice, cadastrale și topografice și controlată de Gheorghe Avram-Platon), care vizează întocmirea documentațiilor cadastrale pentru… stabilirea coridorului de expropriere și a 47 de imobile care urmează să fie expropriate în Piața Izvoarelor (Izvoare), cea mai mare piață agroalimentară din oraș.

 

Vă reamintim că în 14 mai 2022, Primăria Baia Mare a pierdut definitiv procesul început în anul 2013 cu firma Piața Aliment SA, controlată acum de Constantin Mureșan (care deține 58% din acțiunile firmei), fiind anulat actul administrativ prin care administrația din municipiu a dat în administrare și exploatare piețele alimentare Izvoare și Albina (de pe strada Alexandru Odobescu nr. 1) – cele mai mari din municipiul reședință de județ – către Serviciul Public Ambient Urban (SPAU) din subordinea Primăriei, retrăgând practic controversata concesiune către firma lui Mureșan.

 

În urma acestui proces, a fost anulată hotărârea din anul 2013 și a obligat Consiliul Local Baia Mare să încheie un contract de concesiune cu firma lui Mureșan. Decizia a rămas definitivă în 14 mai 2022, dar nu a fost pusă în aplicare. Luna trecută, CL Baia Mare a admis aplicarea deciziei instanței, însă după ce o comisie stabilită de Executivul Primăriei, controlat de edilul Cătălin Cherecheș, urma să stabilească valoarea concesiunii, în baza unei strategii explicate de 2mnews AICI.

 

Într-un timp relativ scurt, strategia a fost modificată în sens simplificat: Piața Aliment SA va fi expropriată (cel puțin se întocmește documentația aferentă acestei operațiuni juridice).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here