EXCLUSIV – O firmă din Maramureș a început fabricarea unui produs inovativ pentru tratarea apei uzate din zone neracordate la sistemul de canalizare

2
2847

PRODUCȚIE – MARAMUREȘ. După ce în luna noiembrie 2021, firma maramureșeană Adiss SA, companie românească de inginerie specializată în domeniul tratării și epurării apei, a început producția fosei septice ecologice tricamerale, cu dimensiuni variabile de până la 10.000 litri, în această lună societatea maramureșeană a introdus în fabricație un nou produs pentru tratarea apei uzate destinată imobilelor din zone neracordate la sistemul de canalizare centralizat.

 

Noul produs realizat în fabrica de la Tăuții Măgherăuș este fosa septică ecologică cu patru camere, cu dimensiuni mari (de la 2.000 litri până la 10.000 litri). Acest tip de fosă septică ecologică (fabricat și de alte firme europene și chiar românești, dar cu componente produse în afara țării), este primul de acest tip produs de la zero în România și dispune de o cameră de decantare suplimentară, care stochează excesul de nămol și scade semnificativ frecvența de vidanjare.

 

Fosa septică cu patru camere de 10.000 litri este cea mai mare din gama ei de produse, fiind recomandată pentru școli, grădinițe, instituții, cladiri rezidentiale etc. cu cel mult 49 de utilizatori permanenți – în România, peste 50% dintre comunități nu sunt racordate la sistemul de canalizare centralizat. Primele fose septice cu 4 camere sunt deja finalizate și pregătite pentru livrare.

 

Firma Addis SA, recent listată la bursă, a fost înființată în urmă cu 28 de ani de inginerii băimăreni Cornel Raț și Damian Constantin și economistul Ioan Simijdean ca o companie specializată pe soluții de proiectare, tehnologie și detail engineering, producție, livrare de echipamente, montaj și service de echipamente și utilaje pentru tratarea apelor și epurarea apelor uzate, menajere și industriale.

 

Astăzi, firma maramureșeană, care este singurul producător român de stații compacte containerizate de epurare cu tehnologie proprie și lider pe piața tratării apei uzate din România, este controlată de fiul lui Cornel Raț, Cristian Raț (foto mic dreapta, originar din Vima Mică), care deține o participație de 75% din acțiunile societății, iar conducerea administrativă este realizată de Eniko Dancoș (director general).

 

Anul trecut, Adiss a avut o cifră de afaceri de aproape 40,5 milioane de lei și un profit net de peste 650.000 lei, realizat cu 64 de anagajați, însă pentru 2021 estimează o cifră de afaceri în creștere cu circa 30% (!), până la 52 milioane de lei – în primele 6 luni ale acestui an, Adiss SA a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 8,84%. Pentru atingerea acestor parametri, după listarea la bursă, pentru diversificarea portofoliului de clienți a fost dezvoltat și segmentul orientat către persoanele fizice, companii și sectorul HoReCa, vizând comercializarea online (sub un brand al Adiss) a sistemelor de tratare a apei.

 

* Foto: @Adiss SA

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. la inceptul articolului este fosă septică ecologică tricamerală, iar mai apoi fosă septică ecologică cu 4 camere ? ce produc cei de la Adiss pană la urmă ?

    • Textul e clar, doar că nu ați citit atent. Respectiv: „După ce în luna noiembrie 2021, firma maramureșeană Adiss SA (…) a început producția fosei septice ecologice tricamerale…” în această lună (care e decembrie 2021, pe calendarele tuturor), firma a început producția fosei septice cu patru camere de până la 10.000 litri. Acum, bănuiesc, e clar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here