EXCLUSIV – Nou director și la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș

0
4196

NUMIRE. Ing. Ioan Mararu-Nicoară (61 ani, foto mare sus), fost arhitect-șef al orașului Seini (în perioada în care era primar liberalul Ştefan Zamfir Adoreanu Kraiger), iar apoi fost șef sistem hidrotehnic la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Maramureș, este noul director al SGA Maramureș. Pentru că numirea a fost făcută, ca de obicei, pe tăcute / fără informarea publică, 2mnews îndreptă situația cauzată de instituția statului prin această scriere.

 

Mararu-Nicoară este inginer hidrotehnic, absolvent al Facultății de Hidrotehnică a Institutului Politehnic „Gh. Asachi” Iași. Politic, este membru PNL (evident), la alegerile locale din 2020 fiind candidat pe lista liberalilor pentru Consiliul Local Seini (pe locul 8).

 

În ultimii 4 ani, după tragerea pe linie-moartă a lui Ioan Nan Podar (pensionat de voie, de nevoie), SGA Maramureș a avut 3 directori: Ciprian Cosmin Codreanu, Andrei Dan Enache și Ioan Mararu-Nicoară, toți numiți politic (primul de PSD și ultimii doi de PNL), Mararu-Nicoară fiind singurul inginer hidrotehnic (Codreanu este economist, iar Enache inginer geodez – cu studii post-universitare în Managementul Apelor). Numirea lui Mararu-Nicoară a fost făcută în Ajunul Crăciunului 2021, cu titlu temporar (ca în magistratură, pentru ținerea sub control a șefului prin desemnarea în funcție ca interimar/pe o perioadă limitată într-un timp relativ scurt).

 

SGA Maramureș este una dintre cele 5 subunități teritoriale de gospodarire a apelor (aferente județelor Maramureș, Cluj, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Sălaj) din Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa (unitate bazinală din subordinea Administrației Naționale “Apele Române”).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here