EXCLUSIV – Marinel Rob: „Mi s-a cerut să mă supun din nou votului consilierilor municipali. Vreau să terminăm acest circ! Mă aştept la orice.”

1
434
Marinel Rob

CONFIRMARE. În urmă cu puţine momente, Marinel Rob, primarul interimar demisionar al municipiului Baia Mare, a confirmat, exclusiv pentru 2mnews, că i s-a cerut să demisioneze pentru a se supune din nou votului consilierilor municipali şi că a acceptat pentru a scăpa de tensiunea creată de ameninţările cu demiterea sau suspendarea din ultimul timp.

 

„Da, mi-am dat ieri demisia. Aceasta este prima mea demisie şi e un exerciţiu democratic. Ceea ce vi s-a arătat până acum sau aţi fost anunţat că mi-aş fi dat demisia, nu e real. Acea demisie (n.red., pe care a arătat-o Cătălin Cherecheş, primarul ales şi suspendat) este făcută înainte de campania electorală şi ne-a fost cerută tuturor (n.red., celor din Coaliţia pentru Baia Mare). Este o demisie nedatată care nu produce efecte. Dacă cineva o completează în numele meu este infracţiune. Acum mi-am dat demisia pentru că vreau, practic, să cer consilierilor un vot de încredere, să teminăm odată cu toată aceasta poveste! Mi s-a cerut acest exerciţiu politic şi eu m-am suspus. Urmează ca toţi consilierii municipali să se exprime în privinţa persoanei căreia doresc ei să delege atribuţiile de primar pe perioadă temporară. Vă spun sincer, mă aştept la orice. Dar dacă voi fi ales din nou, atunci să ne eliberăm de tensiunile astea cu ba mă suspendă, ba îmi retrag sprijinul, şi să ne apucăm de treabă, pentru că sunt foarte multe probleme de rezolvat, iar bugetul oraşului este aşa cum este, insuficient. Iau în calcul şi să renunţ la tot (n.red., se sugerează renunţarea la calitatea de membru FDG, implicit la calitatea de viceprimar şi consilier local) dacă nu voi fi lăsat să lucrez”, a declarat, pentru 2mnews, Marinel Rob.

 

Primarul interimar a recunoscut că demisia sa şi revenirea pe funcţia de viceprimar duce şi la anularea atribuţiilor de viceprimar, pe care le-a deţinut temporar, Cristian Niculescu Ţâgârlaş. „Eu aşa am înţeles, însă dânsul (n.red., Niculescu Ţâgârlaş) susţine că pe el nu-l afectează şi că ar reveni pe funcţia de viceprimar interimar în momentul în care eu voi reveni în funcţia de primar interimar”, a explicat Marinel Rob.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Pe cale de consecință logică, dacă Rob revine doar prin vot primar interimar , tot prin vot trebuie si cei doi viceprimari să fie reconfirmați ! Asa este , dle Whichi?! Sau nu , deoarece ei nu si au dat demisia ?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here