EXCLUSIV – Managerul unei firme de consultanță din Elveția a devenit al treilea acționar semnificativ al firmei sighetene Sigstrat: probabila motivație

0
935

SIGHETU MARMAȚIEI – SIGSTRAT. Directorul managerial al firmei elvețiene Gales Consulting GmbH, dr. Dan Segal, a devenit cel de-al treilea acționar semnificativ al producătorului sighetean de furnire și mobilier din lemn Sigstrat SA, cu o deținere actuală de 5,9% din acțiuni (după familia Kertesz – 52,75% și firma Electroargeș SA – 10,31%). La o deținere de peste 5% din capitalul social, acționarii pot iniția proiecte de hotărâri pe care să le supună AGA (Adunarea Generală a Acționarilor).

 

Firma elvețiană, înregistrată în Pfäffikon (parte din cantonul Zürich), este specializată pe consultanță și suport în managementul general al investițiilor și achiziția acestui număr semnificativ de acțiuni poate avea legătură cu decizia acționarilor Sigstrat (manageriată de Elisabeta Kertesz, care este și acționarul majoritar) de a răscumpăra de pe piața bursieră, în următoarele 18 luni, circa 10% din acțiunile firmei, alocând în acest sens peste 860.000 lei, ceea ce înseamnă o ofertă pe acțiune de maximum (0,37 lei), adică peste prețul actual al pieței bursiere (0,3480 lei/acțiune). În acest moment, circa 30% din acțiunile firmei sunt deținute de mici asociați (persoane fizice și juridice).

 

Dan Segal este născut în România într-o familie de sași și a plecat în Elveția în 1993, după absovirea Facultății de Automatică și Calculatoare a Politehnicii din București. Este absolvent al cursurilor postuniversitare de Management (1996), în paralel absolvind și Școala Doctorală (în 1997 – este doctor în Afaceri și Sisteme informatice), ambele la Universitatea din Lausanne (Elveția).

În prima jumătate a acestui an Sigstrat SA Sighetu Marmației, care își axează producția pe placaje din lemn, furnire, scaune, mese și alte produse de mic mobilier, a înregistrat venituri de 18,53 milioane de lei (o creștere a cifrei de afaceri cu aproape 30%) și un profit net de aproape 1,7 milioane de lei, banii urmând să fie repartizați în acest an în investiții într-un program informatic integrat, panouri solare pentru producerea energiei și, așa cum am precizat, achiziția a circa 10% din acțiunile de pe piață.

 

Firma Sigstrat a fost fondată în 1993 de inginerul sighetean Ștefan Kertesz (decedat la 14 mai 2020, la vârsta de 70 de ani), fostul coordonator al celor două fabrici de plăci aglomerate din lemn (PAL) de la Combinatul de Prelucrarea Lemnului (CPL) Sighetu Marmației – Kertesz a condus fabrica până la decesul său, acum aceasta fiind administrată de soția sa.

 

* Foto: @Sigstrat

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here