EXCLUSIV – Ligia Micle, managerul Serviciului de Ambulanță Maramureș, a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție împreună cu mai mulți angajați

2
16876
Ligia Micle

CORUPȚIE – AMBULANȚA MARAMUREȘ. Ligia Sanda Marinela Micle, managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție de DNA, într-un dosar privind plata unor ore suplimentare, au precizat surse 2mnews.

 

În dosar, Micle are calitatea de inculpat împreună cu alte trei persoane: ec. Carmen Simona Miclea (directorul Economic al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș), Nicoleta Bianca Ploscar (contabilitate) și Florin Mihai Dan (consilier juridic și președinte CAR la Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș – expert certificat în achiziții publice, este soțul directoarei de la Oficiul Registrul Comerțului Maramureș). Speța va fi judecată de Secția Penală a Tribunalului Maramureș, cei 4 fiind trimiși în judecată marți, 21 februarie 2023.

 

Una dintre persoanele implicate în speță susține că principalele acuze aduse de DNA grupului de la SJA Maramureș constă în plăți efectuate în 2019 pentru susținerea unor lucrări de către doi invitați/conferențiari de la Ministerul Sănătății la o conferință organizată de Spitalul Județean și la care SJA Maramureș a fost coorganizator, precum și plata a câte 2 ore suplimentare pe perioada pandemiei pentru angajații SJA Maramureș.

 

De profesie jurist, Micle (foto mic stânga) este managerul Ambulanței Maramureș din octombrie 2014 (inițial fiind numită cu titlu interimar, în locul Eugeniei Tivadar, căreia îi expirase mandatul de manager – cu 3 ani înainte, în 2011, Micle s-a înscris la concursul pentru postul de manager al Ambulanței Maramureș, însă acesta a fost câștigat de Tivadar și a fost nevoită să aștepte numirea până când s-a încheiat contractul de management câștigat de Tivadar prin concurs).

 

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş (care are în subordine Stația centrală Baia Mare şi 6 substații în localitățile Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa, Târgu Lăpuș, Seini, Șomcuta Mare, Ariniș şi Poienile de sub Munte) s-a înființat la 1 iunie 1995, fiind un serviciu public în subordinea Ministerului Sănătății.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here