EXCLUSIV – Investiţie de peste 250 de milioane de euro şi peste 2.000 de locuri de muncă, în Maramureş

4
7917

INVESTIŢIE. Suferinda piaţă economică a judeţului Maramureş se află în faţa unui reviriment fără precedent în istoria post-decembristă: o investiţie de peste 250 de milioane de euro care va crea mai mult de 2.000 de locuri de muncă. Prea puţin (spre deloc) aceasta se datorează autorităţilor locale sau judeţene, meritul fiind al unui agent economic privat, respectiv concernul american Universal Alloy Corporation Europe (UAC).

 

Noua investiţie se va implementa pe raza teritorială a orăşelului Tăuţii Măgherăuş, la limita cu municipiul Baia Mare, chiar în vecinătatea Aeroportului Internaţional Maramureş, pe terenul de 21 de hectare achiziţionat de concernul american, lider mondial pe piaţa producătorilor de componente pentru industria aeronautică. UAC consideră investiţia una strategică pentru că va avea acces direct spre pista Aeroportului Internaţional Baia Mare, fapt care facilitează transportul containerizat al produselor sale în regim cargo (pe calea aerului).

 

Investiţia se va derula în trei etape, prima etapă (va demara în perioada imediat următoare) constând în crearea unei organizaţii de proiectare a componentelor şi structurilor aeronavelor. Aceasta, susţin specialiştii din sistem, va fi una din cele mai moderne organizaţii de design din Europa şi va avea în componenţă peste 130 de ingineri (deja s-a început recrutarea acestora).

 

De asemenea, prima etapă a investiţiei prevede realizarea unui centru modern de training şi a unei hale de producţie specializată pe prelucrare titaniu-aluminiu. Fabrica de lângă aeroport va fi complementară celei pe care UAC o deţine de 9 ani în comuna Dumbrăviţa, deservită de peste 1.000 de angajaţi, şi a celei de la Medieşul Aurit. UAC are contracte cu cei mai importanţi jucători din industria aeronautică, printre care Boeing şi Airbus (de altfel, în urmă cu două luni, UAC a fost premiată cu Boeing Excellence in Advocacy Award).

 

2mnews vă anunţă, în premieră, că importanta investiţie din Tăuţii Măgherăuş are ca obiectiv final crearea celui mai mare centru de mentenanţă pentru industria aeronautică, în acest „service” al avioanelor urmând să fie verificate/reparate aeronave ale celor mai active companii de profil.

 

Noile structuri de producţie din zona aeroportului vor transforma UAC Europe în unul dintre cei mai importanţi investitori din nord-vestul României, iar Maramureşul – şi implicit aeroportul – va figura pe harta mondială a liderilor unei industrii elitiste: industria aeronautică.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Ptr Ghile Marius:
    Asa, la o prima cautare pe gugal:
    http://www.universalalloy.com/UAC-Employment-Opportunities.html
    https://www.ejobs.ro/company/universal-alloy-corporation-europe/183460

  2. Foarte bine…felicitári celor implicati,dar zborurile internationale cánd vor demara?celor de afará care ne vizitám locurile natale asta ne intereseazà…de 15 ani zbor la Cluj de
    la Valencia cel putin de douà ori pe an.e timpul ca maramuresenii sà aibà posibilitatea de a zbura direct ín orasele europei….

  3. Să vedem ce va fi. Articolul e foarte entuziast pentru că ne impresionam repede. Dacă proiectul va fi finalizat în termenii relatat ar fi excelent. Nu cred!

  4. Buna ziua,

    De apreciat investitia concernului american in MM.Dar cum te poti angaja daca nu esti din judetul MM si nu vezi anunturile de locuri de munca.Unde poti vedea ma refer pe ce site sa urmarim anunturile refaritoare la posturile disponibile?Va multumesc.
    Respect: Ghile Marius

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here