EXCLUSIV – Investiție de 1,4 milioane de euro în Maramureș: un dezvoltator construiește o hală de depozitare de dimensiuni apropiate cu ale unui teren de fotbal

5
14063

INVESTIȚIE – MARAMUREȘ. Firma Roemvast Imobiliare SRL investește 1,4 milioane de euro în edificarea unei noi hale pe terenul de 6 hectare pe care-l deține în Cicârlău și unde activează fabrica de producție și birourile companiei olandeze Printmasters, principal chiriaș al Roemvast, edificiile utilizate de producătorul de materiale publicitare, ridicate începând din anul 2014, ocupând o suprafață construită de 2,6 hectare.

 

Noua hală nu va fi utilizată de Printmasters, ci are ca destinație exclusivă spațiu de depozitare pentru un alt chiriaș al Roemvast, fiind proiectată cu un regim de înălțime Parter (înalt, este proiectat la 14 metri înălțime) și cu o suprafață de 4.473 mp (pentru o mai bună percepție: suprafața este aproape cât a unui teren de fotbal, hala fiind proiectată la dimensiunea de 101,49 metri x 43,81 metri). Noua hală va fi utilizată pentru depozitarea a circa 70 de tone de elemente metalice, europaleți din lemn, ambalaje din carton și folie de plastic.

 

Hala va fi alipită de nouă hală de producție care va fi utilizată de Printmasters, aflată în implementare și despre care aveți detalii într-un articol 2mnews AICI. Firma belgiană și-a fixat ca termen de finalizare a proiectului un an de la obținerea autorizației de construire, proiectul fiind acum în fază de pre-execuție, fiind introdus pe circuitul obținerii avizelor, autorizațiilor și certificatelor impuse de legislație.

 

Roemvast Imobiliare are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare și este administrată de belgianca Christel Maria D’Haese în numele proprietarului, care este firma belgiană Darimmo NV (care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 1,78 milioane de euro), înregistrată în orășelul Aalst și al cărei beneficiar real este belgianul Urbain Yvo Vermeir. În 2021, firma belgiană din Cicârlău a raportat o cifră de afaceri de aproape 4,2 milioane de lei și un profit net de 1,11 milioane de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Croetisensus către Io
    Și roboții cine-i fac ?! Dacă tu nu ai forță de muncă calificată,muncitori care să citească și să interpreteze o documentație tehnică, să programeze și să realizeze programul operațional al utilajului care face piesele pentru robot, muncitori calificați care să asigure întreținerea robotului și starea sa tehnică.Asa că Io -degeaba ai facultate daca tu nu știi unde-i locul gresorului.Du-te și distribuie piza!

    • N-am crezut că dacă distribui pizza ești o subspecie de om! Mentalitate tipică de comunist, fost turnător la secu, care ai îmbătrînit la fel cum ai trăit, hidos!

  2. Orice investiție se face în Maramureș este benefică. Chiar orice, și o budă privată de 1 milion de euro este benefică într-o măsură mai mare sau mai mică economiei locale. Pentru a înțelege asta nu e musai să fii economist, doar să înțelegi circuitul financiar într-o economie de piață. Mă bucur că acest ziar știe sau a înțeles asta, e și singurul unde aflu știrile și întâmplările importante din județul nostru. Și mai ales mă bucur că și află ziarul aceste știri importante și că nu se mulțumește cu superficialitatea celorlalte.Poate că este mai greu ce fac aici la 2MNEWS.ro dar le transmit aprecierea mea. Nu e mult dar atât le pot da.

  3. Acelea la care faci tu vorbire mai sus, în secolul ăsta le fac roboții. E o investiție privată, oferă ce cere piața. Ionel să termine în mandatul ăsta studiile alea cu pasajele, peste care sper să apuce să conducă auto cândva copiii mei, azi minori. La cum a început treaba, sunt șanse mari ca și proiectele astea să aibă soarta SMID-ului. Cât despre „Planul lui Bogdan”, să fim serioși, alea au fost doar minciuni pentru a fi ales.

  4. Nimic nou sub soare.Nu este o investiție care să producă ceva,care să creeze forță de muncă înalt calificată.Sa producă piese care înglobează manopera mare.La urma urmei este un depozit .Continuam cu același tip de investiții pentru forță de muncă necalificată sau în cel mai fericit caz slab calificată,gen Weidmuller ,cablaje Dietter ,Eaton etc ,unde sunt doi trei muncitori calificați (electricieni,lăcătuși) și restul operatori,sau lucrători pe linia de montaj.Unde sunt fabricile de alta dată cu muncitori care cunoșteau și lucrau după un desen tehnic,cu frezori care știau să facă divizarea la o roata dințată,cu strungari care știau să facă o cotă de rulment,sau să facă un filet patrat,cu sudori care știau să sudeze in argon sau cu electrod de plumb sau aluminiu?Ce zici Ionele Bogdan ? Acelea investiții nu ce faceți voi acuma?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here