EXCLUSIV – Încep zborurile charter de pe Aeroportul Internațional Maramureș spre destinații externe: Egipt și Turcia – află detaliile

1
2707

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL MARAMUREȘ. Subliniere: scrierea nu acreditează ideea că a fost rezolvat “marele zbucium” al celor o jumătate de milion de maramureșeni din care folosesc aeroportul circa 10.000, respectiv multiple destinații externe (fapt care ține exclusiv de raportul cerere-ofertă, companiile aviatice fiind afaceri nu ONG-uri), ci expune o situație de fapt. Adică informează despre deschiderea zborurilor charter (sezoniere) spre destinații externe, respectiv spre Egipt și Turcia (deocamdată).

 

Destinație: Egipt

 

Primul zbor charter are ca destinație Hurghada (Egipt) și decolează joi, 29 aprilie 2021 (spre această destinație mai sunt programate zboruri de pe Aeroportul Maramureș în 8 mai, 15 mai, iar începând din 23 mai și până în 25 octombrie este programat în fiecare zi de luni).

 

Toate aceste zboruri vor fi operate în perioada 29 aprilie – 25 octombrie 2021 de compania aeriană Animawings pentru agenția turistică Christian Tour (firma, care oferă sejururi de 9 zile în Hurghada și Sahl Hasheesh, face parte din grupul Memento, care este și acționar majoritar, cu 75%, în cadrul companiei aeriene Animawings).

 

Al doilea charter de pe Aeroportul Maramureș spre Hurghada (Egipt) este programat în perioada 11 iunie – 23 septembrie și va fi operat de compania aeriană HiSky (din Republica Moldova) pentru agenția turistică (acum acestea se autodenumesc “touroperator de vacanțe” – rebranding) Amara Tour (decolarea e programată în ziua de vineri, ora 16.00 – zborul se efectuează cu o aeronavă de tip Airbus A320 și durează două ore și jumătate).

 

Destinație: Turcia

 

În 5 iunie decolează de pe Aeroportul Internațional Maramureș primul zbor charter din acest an cu destinația Antalya (Turcia). Zborul, programat în perioada 5 iunie – 30 octombrie 2021 va fi operat de compania aviatică națională Tarom pentru agenția turistică Paralela 45.

 

De asemenea, în perioada 7 iunie – 27 septembrie, de pe Aeroportul Maramureș este programat, în fiecare zi de sâmbătă, al doilea charter spre litoralul turcesc (Antalya), operatorul fiind compania aeriană turcă Corendon Airlines pentru agenția turistică Fibula Travel.

 

Surse informate și implicate au precizat pentru 2mnews că vor mai fi programate zboruri charter de pe aeroportul dintre Baia Mare și Tăuții Măgherăuș, însă acestea nu au fost încă semnate (nu vă prezentăm supozițiile, dar unul dintre charterurile care au cele mai rapide șanse de materializare este tot către Antalya – Turcia, care ar fi al treilea în acest sezon de pe Aeroportul Maramureș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Buna
    Ati putea face un reportaj cu directorul aeroportului in legatura cu suspendarea curselor de catre Blue Air, si mai ales cum de in prag de alegeri au ales sa opereze niste zboruri iar dupa alegeri subit s-au retras din Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here