EXCLUSIV – GALERIE FOTO – Noi imagini despre cum va arăta Baia Mare Shopping City și detalii despre înlocuirea a 4 magazine anunțate inițial cu alte 4

0
3759

BAIA MARE SHOPPING PARK. Baia Mare Shopping Park, noul retail park al companiei belgiene Mitiska REIM, care se construiește în Baia Mare pe Bulevardul Unirii nr. 21, pe terenul fostei fabrici de mobilă Mobam, și are ca termen de inaugurare în 2021 (la finalul acestei luni), se apropie de final în urma unei investiții estimate de 2mnews la 14 milioane de euro (sumă care include și achiziția terenului).

 

Față de perioada incipientă, proiectul a suferit modificări atât de ordin arhitectural, cât în privința strategiei comerciale, cel mai probabil ultimele fiind impuse de retragerea în perioada pademiei din 2020 a patru dintre magazinele/firmele/mărcile anunțate inițial că vor fi amplasate în noul complex comercial. 2mnews vă anunță noutățile (cu cine au fost înlocuite firmele care nu mai vin) și vă prezintă imagini noi cu detalii din proiectul aflat acum înspre finalizare.

 

Să vedem cine a renunțat: House, New Yorker, Deichmann și Takko nu mai fac parte din Baia Mare Shopping Park. Retragerea brandului de fashion polonez House, cu colecții casual, street, urban (îndeosebi pentru tineri), ar putea fi considerată o pierdere, pentru că astfel acest brand va absenta nu doar de pe piața din Baia Mare, ci și de pe cea din Regiunea de Nord-Vest (cel mai apropiat magazin House fiind în Târgu Mureș, în noul mall Shopping City). Celelalte trei branduri, însă, sunt prezente cu magazine pe piața din județ (brandul de fashion Takko are magazin în Value Center; New Yorker și Deichmann au magazine în mall-ul Vivo!).

 

Și acum să aflăm cu cine au fost înlocuite cele patru branduri: Altex, Xpress, Sportisimo și Numero Uno. Dacă Altex e un brand și cunoscut și existent pe piața locală, iar Xpress (un fel de tutungerie în concept clasic, care comercializează în principal țigarete, tutun și accesorii, iar în secundar presă, jocuri, produse loterie etc.) și Sportisimo (comerciant de articole sportive, produse exclusive, de brand) există de ceva vreme pe piața de retail maramureșeană (Xpress în Vivo! Baia Mare, iar Sportisimo în Baia Mare Value Center), să lămurim succint ce e cu al patrulea brand.

 

Retailerul spaniol Numero Uno, un new-entry pe piața comercială din județ, este cel mai mare francizor multi-brand din Insulele Canare și distribuitor exclusiv în România pentru cele mai importante mărci fashion spaniole. Magazinele Numero Uno comercializează în regim outlet colecțiile din anii anteriori ale unor producători recunoscuți pe plan internațional de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii.

 

Și acum să vedem ce s-a modificat arhitectural/structural. În principal, sistemul de susținere a streașinii, inițial avangardist, cu impact vizual relativ plăcut (vezi foto alăturat sus – 1), a fost înlocuit cu o soluție simplificată, mai brută și clasică (vezi foto alăturat jos – 2), probabil s-a câștigat la capitolul Siguranță în detrimentul designului. Apoi, vestea bună și rea este că în centrul parcării se face un restaurant de tip Drive Thru (servire din mașină), ceea ce e bine, rău e că se reduc prin asta locurile de parcare (care n-au cum să ajungă la 700 nicicum – inițial, a fost aproximat un număr de locuri de parcare “mai mic de/sub 780”).

 

Așadar, noul retail park de pe B-dul Unirii, construit de compania belgiană prin partenerul-dezvoltator Square 7 Properties, va avea în componență magazinele Altex, Numero Uno, Sinsay, JYSK, Pepco, Kik, Sportisimo, Xpress, DM, C&A, Super Zoo (dispuse în această ordine), flancate de supermarketurile-ancore Kaufland 2 (existent) și Lidl (deja dat în folosință/inaugurat).

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here