EXCLUSIV – Firma din Maramureș care a înregistrat o creștere cu 88% a profitului și a urcat de pe locul 7 pe locul 2 în topul județean al profitabilității

3
12936

ANALIZĂ 2MNEWS. Optibelt Power Transmission SRL, firmă înregistrată în orășelul maramureșean Tăuții Măgherăuș, a realizat în 2021 un profit net de peste 27 de milioane de lei (exact: 27.097.149 lei), cu 88,14% mai mare decât cel raportat în anul anterior (2020: 14,40 milioane de lei).

 

Acesta este cel mai mare salt financiar net al profitului realizat anul trecut de vreo firmă din Maramureș, care va ridica societatea înregistrată în Tăuții Măgherăuș de pe locul 7 pe locul 2 în topul județean al profitabilității (după Eaton Electro Producție SRL din Fărcașa: profit net de peste 66,4 milioane de lei). Subliniere: firma din Tăuții Măgherăuș a reușit să-și majoreze anul trecut profitul net cu 12,7 milioane de lei în condițiile unor investiții semnificiative și a creșterii numărului salariaților cu peste 100, ajungând la 546 de angajați (de la 436 în 2020).

 

De asemenea, producătorul de, a înregistrat o creștere de 48,38% a cifrei de afaceri, ajungând la pragul de aproape 300 de milioane de lei (293.704.420 lei, de la 197.945.539 lei). Coroborând datele financiare, în 2021 firma a lucrat cu un profit net de 9,23%, față de 7,28% în 2020).

 

Creșterile principalelor date financiare ale firmei (cifra de afaceri și profitul) s-au datorat atât creșterii semnificative a cererii și prețurilor produselor pe piața de profil (în principal a curelelor de transmisie), cât și ariei extinse a piețelor acestor tipuri de produse (de la domeniul agricol până la cel al producătorilor de aparate de uz casnic) și investițiilor considerabile operaționalizate anul trecut în tehnologie (a fost pusă în funcțiune o nouă linie de producţie și a fost extinsă suprafața de depozitare a materiilor prime, pentru a asigura furnizarea imediată a celor necesare producției).

 

Și în 2022, Optibelt Power Transmission a alocat circa 10 milioane de euro pentru dezvoltare, achiziționând alte trei noi linii de producție și finalizând o nouă hală de producție (de 6.400 de metri pătrați, finalizată la 31 martie 2022), fapt care va duce, estimează conducerea companiei, la o creștere cu peste 12% a cifrei de afaceri, până la 70,4 milioane de euro, conform declarației făcute pentru 2mnews de Attila Gittinger, directorul tehnic al companiei.

 

Despre Optibelt Power Transmission
Producătorul de curele de transmisie de înaltă performanță Optibelt Power Transmission este subsidiara firmei germane Deutsche Keilriemen GmbH (care aparține grupului german Arntz Optibelt, fondat în 1872, cu sediul central în Höxter – în acest an împlinește 150 de ani de existență). Firma este administrată în numele grupului german de Konrad Ummen, Reinhold Muhlbeyer și Kala Csaba Bela.

Fabrica de curele pentru autovehicule şi aparate electrocasnice din Tăuții Măgherăuș a intrat în producție în anul 2009, în urma unei investiții de circa 10 milioane de euro, și în 12 ani a ajuns de la 44 de angajați la peste 600 de angajați, vizând ca în acest an să atingă pragul de 675 de angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Bune comentariile, primul imperativ, doar că *mă – sa* e din doua, iar al doilea, interogativ, *mira-m-aș* din trei… aici, poate că era mai bine un dativ, adică: *și angajaților…* însă mère și așè când ne grăbim.

  2. Bun,și la angajați le-a crescut salariul cu 88%? Pe dracu,nu ? Câștigul e doar la patron în buzunar. Miram-as să le fi crescut și la angajați dramatic lefurile. Asta e democrația…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here