EXCLUSIV – Firma băimăreană Drusal a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor pe zona 1 (zona metropolitană Baia Mare)

0
859

DESEMNARE. Firma băimăreană Drusal SA a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor pe zona metropolitană a Băii Mari, în cadrul SMID Maramureș, și urmează să semneze contratul cât mai curând, au informat surse 2mnews din cadrul conducerii Consiliului Județean Maramureș.

 

Pentru segmentul de colectare a deșeurilor în cadrul Sistemului de Management Integrat al deșeurilor (SMID) Maramureș, județul este împărțit în patru zone, iar în urma procedurilor de licitație pentru selectarea operatorilor economici de salubrizare (colectare și transport) au fost stabiliți câștigătorii pentru trei dintre acestea. Astfel, în luna martie au fost stabiliți operatorii pentru serviciul de colectare în zona 2 (Sighetu Marmației) – asocierea de firme Herodot Grup SRL & Glodsal SRL – și în zona 3 (Borșa-Moisei) – firma Glodsal SRL. Acum, în luna august, a fost desemnat și operatorul pentru serviciul de colectare în zona 1 (zona metropolitană Baia Mare), care va fi Drusal SA.

 

Firma băimăreană de salubritate Drusal este și operatorul desemnat în urma licitației pentru operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, “inima” SMID, care se află în satul Sârbi (com. Fărcașa).

 

Singura zonă rămasă fără un operator pentru colectarea deșeurilor este zona 4 (Lăpuș), la licitațiile de până acum nu s-a prezentat nicio firmă – surse implicate susțin că zona a fost gândită deficitar, având puțini abonați situați pe o suprafață foarte mare, ceea ce face serviciul ineficient economic. În acest caz, cel mai probabil, se va organiza o negociere directă fie cu operatorul de acum al zonei (care aparține de autoritatea publică din Târgu Lăpuș), fie cu un operator privat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here