EXCLUSIV – Fabrică nouă în Tăuții Măgherăuș, investiție de 5 milioane de euro a concernului turco-german Intercord Thüringen GmbH

1
7445

INVESTIȚIE. Concernul turco-german Intercord Thüringen GmbH a achiziționat cu suma de aproximativ 96.000 de euro un teren de 2 hectare în zona Aeroportului Internațional Maramureș și și-a anunțat intenția de a construi o fabrică de producție a firelor tehnice utilizate în industria auto.

 

Vânzătorul terenului este Primăria Tăuții Măgherăuș, reprezentantul acesteia, primarul Anton Ardelean declarând pentru 2mnews că achizitorul va demara construcția unității de producție în acest an, iar inaugurarea fabricii va avea loc anul viitor.

 

Cine sunt cumpărătorii

 

Intercord Thüringen GmbH, firmă cu sediul în Mühlhausen (Germania), este (din 2016) denumirea fostei InterKordSA GmbH, societate înființată în 1995 sub denumirea Intercord Technische Fäden GmbH. Firma germană îi are ca acționari pe Ramazan Yasbay și Walter vom Stein (în foto) și este specializată pe producția de fire tehnice de toate tipurile. Firele tehnice sunt fabricate din fibre sintetice și sunt utilizate în principal în industria auto, la fabricarea pneurilor, a unor curele și furtunuri.

 

“Terenul se află în zona aeroportului, lângă Optibelt (n.red., Optibelt Power Transmission, o subsidiară a unui concern, de asemenea, german), l-am vândut la 4,8 euro/metru pătrat, iar directorul general al firmei care l-a achiziționat, Ramazan Yasbay, m-a asigurat că se vor crea 100 de noi locuri de muncă, investiția fiind estimată la peste 5 milioane de euro”, a declarat primarul din Tăuții Măgherăuș.

 

Platforma economică de lângă aeroport

 

În zona respectivă, dezvoltată ca o platformă economică, se mai află fabricile concernelor germane Optibelt Power Transmission (din 2009, care produce curele de transmisie) și Weidmuller (componente electrice – firma vizând, chiar în acest moment extinderea cu încă 2 hectare a unității de producție). De asemenea, în zonă se vor construi două hoteluri, cu restaurante și servicii rent-a-car.

 

Tot în zona economică din jurul Aeroportului Internațional Maramureș, UAC Europe preconizează să înceapă lucrările efective în această lună. Investiția UAC se cifrează la 130 de milioane de euro, are peste 60.000 de metri pătrați de construcții, se va finaliza în 2021 și va crea 1.000 de noi locuri de muncă. UAC a anunțat că va construi pe terenul limitrof aeroportului o fabrică de producție (extruziune titaniu, extruziune tuburi aluminiu, prelucrare titaniu, tratare și vopsire titaniu și subansamble), un centru de training și o componentă de design pentru industria aeronautică.

 

De asemenea, surse informate 2mnews au precizat că autoritatea publică din Tăuții Măgherăuș a reluat negocierile cu firma germano-chineză, care vrea să achiziționeze 4 hectare de teren în zona Aeroportului Internaţional Maramureş, aşa cum a anunţat în premieră 2mnews. Acest joint venture (companie mixtă/asociere în participaţiune) va dezvolta un bussines axat pe producţia de componente (baterii) pentru un model de automobil electric (vehicul cu emisii zero propulsat de un motor electric, cu alimentare de la o sursă electrica). În fază iniţială, fabrica va absorbi de pe piața muncii locală 250 de persoane.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here