EXCLUSIV – După o discuţie privată cu Cătălin Vischi, care acum devine publică, n-are importanţă ce „a declarat Cătălin Cherecheş”: nu va candida niciunde

0
3595
Cătălin Cherecheș

FAKE NEWS. Îl cunoşti pe Cătălin Cherecheş? Tu eşti. Tu eşti „adrisantul” meu. Îţi trimit o misivă fără confirmare de primire. O receptezi, bine. Nu… nu. Acum câteva zile, puţine, într-o seară-noapte, m-a sunat Cătălin Cherecheş. De pe o cartelă PrePay (mă scuzaţi, asta nu trebuia să o ştie procurorii DNA :). Că am scris nu ştiu ce. Şi nu-i plăcea. Şi nu mă interesa. Şi să bem o cafea. N-am băut. Cu el. Dar vreau să clarific o problemă care nu mă bântuie, dar m-ar  putea. O ştire falsă (fake news), inventată, după cum l-am cunoscut, chiar de  el şi publicată pe site-urile pe care le controlează financiar.

 

Zice ştirea că va candida pentru Primăria Satu Mare. Ştirea e proastă, dar, pentru posesorii unui singur neuron, credibilă. Să reglementăm situaţia. Cel mai probabil, Cherecheş se amuză, plictisindu-se. Mi-l imaginez admirându-şi tablourile de Şcoală băimăreană şi gândindu-se blond. Adevărul e că acest domn, Cătălin Cherecheş, nu va candida pentru nicio primărie. Nici pentru cea din Satu Mare, nici pentru cea din Baia Mare. Nici pentru cea din New York. Am vrut să vă spun asta pentru că e un fake news. Adică, e o ştire inventată şi fără acoperire în viaţa reală.

 

El, conform legii, după cum mi-a sublinat, rămâne primar al Băii Mari, „dacă nu se încheie procesul, până în 2020”. Deci rămâne şicanatorul DNA. E şeful oraşului. Un fel de Dumnezeu fără mantie, dar cu Moet-ul în mâini, ca substituent al crucifixului. Şi cu toată strategia de dezvoltare a celui mai grozav oraş din lume. Are două file: cum distrugem şi cum îi facem să ne aduleze în continuare.

 

„- Domnu’ şef (n.mea, urăsc visceral expresia asta, de stăpân semianalfabet al argatului), vezi că ai greşit acolo, că la Baia Mare nu-s alegeri. I-ai inflamat pe proşti. Îşi fac scenarii.

 

– Ce am greşit?

 

– Că  nu-s alegeri la Baia Mare. Baia Mare are primar ales.

 

– Are, dar suspendat. Şi dacă tu eşti suspendat şi procesul durează încă un an, Baia Mare are tot interimar?

 

– Da, până în 2020, dacă nu se-ncheie procesul eu sunt primarul! Să bem o cafea, să vorbim…”

 

Deci, nu vrea să candideze niciunde. Vrea să rămână aici. Părţile bune-s că şi el şi 71% dintre votanţi vor să rămână. Partea „rea” e că nu contează asta. Din dosar, unii specialişti susţin, în proporţie de 100%, că nu se poate. Că va merge să-şi ispăşească ce are de ispăşit. Nu mă bucur, vorba unui amic care face poze: constat. Concluzie: râzând, Moet, şomoiet, Cherecheş a mai creat un eveniment din nimic. De Bota, de exemplu, vorbeşte cineva? Aaa, nu ştiţi cine e Bota? Măcar nu e dat în judecată pentru luare de mită în formă continuată.

 

Ştiu, sunt un jurnalist iresponsabil. Mă-njură 71% dintre cei care s-au deranjat să meargă la vot. Ceilalţi se uitau la „Linia maritimă Onedin”. Sau aia era în anii ’70-’80? Aaa, credeam că trăim aceleaşi timpuri, cu frica de a  vorbi ceea ce gândim… Să trăiţi, to’aş’ colonel de Secu’, mă scuzaţi, cu respect, să trăiţi!

 

Fake news… şi el, râzând de noi.  „Oraşul tre’ să şi-o ia. Să şi-o ia acum. Aşa vreau eu!” (citat din înregistrările DNA). Eu nu mi-o iau. Voi?

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here