EXCLUSIV – Detalii despre nocturna care se montează pentru meciul din Cupa României cu Universitatea Craiova: firma, banii și caracteristicile tehnice

0
1991

FOTBAL – NOCTURNĂ. Clubul băimărean Minaur a semnat cu firma Valyciprihos Prod SRL contractul pentru furnizarea, montarea și asistența tehnică a instalației mobile de nocturnă care se montează la Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare pentru meciul din optimile Cupei României, cu CS Universitatea Craiova, firma din Baia Mare fiind singura din România care închiriază nocturne. Prețul contractului deja a fost făcut public: 300.000 lei (cu TVA inclus).

 

Claudiu Breban, directorul și proprietarul firmei Valyciprihos Prod, a declarat pentru 2mnews că prețul este similar cu cel cu care închiria, monta și asigura reglajele și asistența tehnică a instalației în anul 2019 (la meciuri din Arad și Reșița). “Este același preț cu care am furnizat luna trecută instalația de nocturnă la Hunedoara, în meciul cu FCSB (n.red., din 16-imile Cupei României). Sigur, pentru Baia Mare, care este orașul nostru, am oferit o dispensă financiară, în sensul că asigurăm în această sumă și combustibilul necesar generatoarelor (și nu e chiar o sumă mică, pentru că pe parcursul unui meci acestea consumă circa 1.500 de litri de motorină) – la Hunedoara, contractorul a asigurat combustibilul”, a precizat, pentru 2mnews, Breban.

 

Lucrările de montare deja au început la Stadionul Viorel Mateianu și vor fi finalizate luni, 25 octombrie 2021. „Luni seara pornim instalația și facem reglajele, urmând ca marți seara să fie antrenamentele oficiale și miercuri meciul. Vor fi 4 stâlpi cu înălțimi de 20 de metri, ancorați, pe fiecare urmând să fie montate câte 24 de proiectoare, iar 6 proiectoare le montăm desupra tribunei a II-a (cea care e dezafectată, adică nu poate fi populată cu spectatori). În total vor fi montate 102 proiectoare. Vom asigura o iluminare de peste 1.000 de lucși, adică mai mult decât parametri minimi impuși de regulamentul FRF”, a mai precizat, pentru 2mnews, administratorul firmei Valyciprihos Prod SRL.

 

Ultima dată când s-a jucat un meci oficial în nocturnă în Baia Mare a fost în urmă cu 6 ani, în 29 octombrie 2015, ora 20.30, meciul din optimile Cupei României dintre FCM Baia Mare și Steaua București (actuala FCSB, care era campioana en-titre) – în foto. Acum, echipa din Baia Mare (sub denumirea Minaur, pentru că FCM a fost băgată în faliment pentru a nu se mai plăti datoriile) va juca miercuri, 27 octombrie 2021, de la ora 18.00, tot în optimile Cupei României, cu deținătoarea trofeului, CS Universitatea Craiova. Meciul este transmis live (în direct) de trei televiziuni: DigiSport, LookSport și TelekomSport.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here