EXCLUSIV – Cu o investiție estimată la peste 5 milioane de euro, compania suceveană Dorna Medical deschide anul viitor o policlinică la Baia Mare

0
1068
Suntem în discuții în acest moment, prospectăm mai multe spații cu potențial în municipiul Baia Mare, dar începuturile în extinderea la Baia Mare vor fi făcute anul viitor, acum firma fiind angrenată într-o investiție mare pe care o derulăm la Iași, a declarat,- pentru 2mnews -,
Roman Boca, fondatorul Dorna Medical.

INVESTIȚIE. Antreprenorul sucevean Roman Boca, care controlează Dorna Medical, una dintre primele cinci cele mai dinamice companii din sectorul de sănătate, cu un target de creştere de peste 10% în 2021, a confirmat pentru 2mnews că vizează anul viitor deschiderea unei policlinici la Baia Mare, în urma unei investiții estimate la 5-7 milioane de euro.

 

 

Anul trecut, Dorna Medical a raportat o cifră de afaceri de 41,1 milioane lei și un profit net de aproape 10 milioane de lei, realizat cu 160 de angajați, iar în acest an a previzionat o cifră de afaceri de peste 45 de milioane de lei. Compania, care deține în mai multe orașe cinci laboratoare, mai multe puncte de recoltare, centre de radiologie și policlinici, este controlată de familia Boca (scriptic, Rodica Domnica Boca – medic primar Medicină de Laborator și manager general al Dorna Medical – deține 51% din părțile sociale ale firmei, iar soțul ei, Roman Boca, 49%).

 

Cele mai multe dintre unitățile medicale al Dorna Medical sunt localizate în Moldova, însă de dată recentă compania a început extinderea și în partea de nord-vest și centru (cu investiții în Bistrița-Năsăud și Mureș), Baia Mare fiind nominalizat ca primul obiectiv în care va fi demarată o investiție semnificativă, în 2022, după finalizarea proiectului de la Iași.

 

Antreprenorul sucevean Roman Boca, care mai controlează și firma de construcții Stefdia, cu afaceri de peste 1 milion de lei/an, a fost președintele PSD Vatra Dornei până în vara anului 2016 (când s-a retras din toate funcțiile deținute și din partid, consacrându-se afacerilor).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here