EXCLUSIV – Cu o investiție de 7 milioane de lei, Weidmüller construiește încă două hale de producție a componentelor industriale pe platforma de la Tăuții Măgherăuș

0
1555

PROFIT REINVESTIT. Producătorul de echipamente electrice (piese electronice și electrotehnice) Weidmüller Interface România SRL din Tăuții Măgherăuș (director general Angela Sandor), subsidiară a grupului german Weidmüller Interface Gmbh & Co.Kg, investește 6,83 milioane de lei în extinderea spațiilor de producție existente, urmând să ajungă la 8 hale pe platforma industrială creată în orașul limitrof Băii Mari.

 

Locul 6 în clasamentul județean al celor mai mari cifre de afaceri (316,84 milioane de lei – circa 64,39 milioane de euro) și locul 15 în topul economic județean al profitului net obținut (cu 12,25 milioane de lei – circa 2,5 milioane de euro), Weidmüller reinvestește practic cea mai mare parte a profitului de anul trecut din Maramureș pentru creșterea capacităților de producție de la Tăuții Măgherăuș.

 

Investiția va genera și circa 500 de noi locuri de muncă. Cele două hale (una proiectată cu o suprafață de 1.815 mp, iar cealaltă cu o suprafață de peste 4.000 mp), vor redimensiona și numărul parcărilor din incintă cu 50 de locuri. Investiția vizează o creștere a capacității de producție cu 2,5% și urmează să fie implementată în ultimul trimestru al acestui an, urmând să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor.

 

Grupul Weidmüller aparține familiei de antreprenori germani Gläsel (fostul pilot de curse auto Christian Gläsel – 49 de ani, Daniela Ellerbrok Gläsel, Stefanie Gordinier Gläsel), fiind prezent în peste 80 de ţări în industrii precum construc­ţia de maşini, industria prelucrătoare, fabricarea de dispozitive, sectorul energetic şi ingineria transporturilor. Este prezent pe piața economică din România încă din 1997 prin fabrica din Tăuții Măgherăuș.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here