EXCLUSIV – Cristi Balaj: „Nu mai candidez la președinția FRF, îl susțin necondiționat pe Ionuț Lupescu, urmează să discutăm dacă și pe ce post mă va include în echipa lui”

0
798
Cristian Balaj (foto: Marian Ilie, mediafax.ro)

CANDIDATURĂ. Anunțul candidaturii lui Ionuț Lupescu la președinția FRF a agitat apele în administrația fotbalului românesc. Primele decizii: unii dintre cei înscriși în cursa care va avea loc pe 18 aprilie s-au retras, printre aceștia și fostul arbitru FIFA Cristi Balaj.

 

Băimăreanul a declarat, în exclusivitate pentru 2mnews: „Nu mai candidez pentru președinția FRF, decizia se leagă de anunțarea candidaturii lui Ionuț Lupescu pentru această funcție. Îl susțin necondiționat, am anunțat asta! Nu am discutat încă despre cine va face parte din echipa lui de conducere, știu că el mă vrea, dar încă n-am discutat, urmează. Eu mă încadrez pentru mai multe posturi – unii nu pot fi decât secretar general. Pot să mă ocup de arbitri (am fost atâția ani arbitru, cu performanțe, zic eu, respectiv cu cele mai multe clasări pe locul 1 în topul național), pot să mă ocup de asociațiile județene (sunt președintele în funcție al AJF Maramureș), pot să ocup și funcția de secretar general al Federației… nu știu, nu mă propun. O să vorbim, să vedem unde pot fi mai util”.

 

Pavel Cristian Balaj s-a născut în 17 august 1971, în Baia Mare și a început să arbitreze meciuri de fotbal în 1994, în doar șase ani promovând în prima divizie și un an mai târziu fiind declarat cel mai bun arbitru din România. Este arbitru FIFA din 2003 și a arbitrat, din 2010, mai multe meciuri în UEFA Champions League, în același an fiind promovat de UEFA în categoria arbitrilor ”Elite Development”.

 

A condus peste 340 de meciuri în Liga 1 din România, fiind din acest punct de vedere pe locul 2 în clasamentul All Time. Și deține (alături de alți trei arbitri) al recordului celor mai multe finale de Cupa România arbitrate, 4, fiind și liderul clasamentului All Time al arbitrilor care au condus derby-ul clasic al României, Steaua – Dinamo (cu 9 astfel de meciuri oficiate). S-a retras din activitate în 19 decembrie 2016.

 

Este arbitrul român cu cele mai multe titluri de Cel mai bun arbitru din țară. Din iulie 2009, Cristian Balaj este cetățean de onoare al orașului Baia Mare, iar din martie 2010 este președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș.

 

„În cazul în care Ionuț Lupescu câștigă funcția de președinte al FRF și dacă voi fi cooptat în echipa sa, conform reglementărilor, pot să rămân, în continuare, și președinte al AJF Maramureș. Adică nu sunt funcții incompatibile (vezi cazul Avram), dar nu știu dacă îmi doresc acest lucru. O să iau atunci, dacă va fi cazul, o decizie în acest sens, dar acum cred că o să renunț la funcția din AJF…”, a mai precizat Cristi Balaj.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here