EXCLUSIV – Cine a câștigat contractul de construire al noului centru comercial Baia Mare Shopping Park, dezvoltat de belgienii de la Mitiska Reim

0
11137

BAIA MARE SHOPPING PARK. Noul centru comercial Baia Mare Shopping Park, dezvoltat de belgienii de la Mitiska Reim pe terenul fostei platforme industriale Mobam și pe cel pe care este situat Kaufland 2, a depășit faza de demolări și pregătire a terenului (a lucrat Kety Group, un sereleu clujean specializat în acest sens, care a finalizat lucrarea cu vreo două luni mai repede decât termenul limită, 20 mai 2021 – firma este controlată de Bogdan Darius Bere) și a intrat în faza de construire efectivă, proprietarii anunțând că îl vor inaugura în al doilea semestru al acestui an (data inițială era sfârșitul anului 2020, modificată din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de COVID-19).

 

Constructorul noului retail park din Baia Mare este firma locală Taffo SRL (controlată de inginerii de structuri Mihai Filip și Remus Adrian Fodor), o societate de construcții cu experiență în proiectare și construcții industriale și auxiliare, înființată în 2007 – au participat/coordonat/executat către 1.000 de proiecte, printre care fabrica de mobilă Aramis din Baia Mare, fabrica de parchet Karelia Upfloor din Satulung, sau noua fabrică de textile medicale care se edifică pentru Grupul Taparo la Cicârlău. În 2020, Taffo SRL a raportat o cifră de afaceri 30,3 milioane lei și un profit 1,3 milioane de lei realizat cu o medie de 23 de angajați.

 

Baia Mare Shopping Park va fi localizat pe Bulevardul Unirii nr. 21 din municipiul reședință de județ și este cel mai nou proiect al belgienilor de la Mitiska REIM, fiind proiectat pe o suprafață de 18.000 mp și fiind ancorat de supermarketurile Kaufland 2 (existent) și Lidl. Proiectul este administrat de dezvoltatorul Avocado Development SRL (o subsidiară a Squaretime Development, dezvoltator imobiliar care lucrează pentru Mitiska REIM, compania belgiană specializată în investiții în centre comerciale).

 

Investiția totală a acestui proiect (din care aproape o treime a fost absorbită de achiziția terenului fostei platforme industriale Mobam SA) este estimată de 2mnews la 14 milioane de euro.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here