EXCLUSIV – Cel mai mare producător german de corpuri de iluminat de urgență și siguranță deschide o unitate de producție în Baia Mare, cu o investiție incipientă de 1,2 milioane de lei

0
2860

INVESTIȚIE. Firma germană ROPAG GmbH, parte a RP Group, va edifica pe strada Dumbravei din Baia Mare o hală de producție și un depozit cu o suprafață totală de circa 970 mp. Investiția, care se face pe strada Dumbravei, pe un teren în suprafață de 0,65 hectare, se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei.

 

RP Group este cel mai important producător de corpuri de iluminat de urgență și de siguranță din Germania. Produsele sunt fabricate cu tehnologie LED și wireless inovatoare. Firma produce corpuri de iluminat de uz general cu tehnologii inteligente de control al luminii, sisteme variabile de baterii centrale și baterii de forță.

Aceasta este cea de-a doua unitate pe care o va deschide concernul german în Baia Mare, prima fiind pusă în funcțiune în martie 2020, pe strada Vasile Lucaciu, sub umbrela firmei RP Group Light Production SRL (controlată de frații Reinald Udo Pasedag și Roland Axel Pasedag, prin RP Holding GmbH – asociat minoritar fiind sighișoreanul Cornel Nițu, cu 25%). După primul an experimental de activitate economică în Baia Mare, firma a raportat la finalul anului 2020 o cifră de afaceri de peste 460.000 lei și un profit net de circa 26.000 lei obținut cu 19 angajați.

 

În noua fabrică din Baia Mare, firma germană va ansambla (manual, cu șurubelnițe și mașini de înfiletat) corpuri de iluminat de siguranță. Construcția a fost proiectată de firma locală Tafo, pe un singur nivel, și va fi edificată clasic, cu pereți de închidere din panouri sandwich și geamuri termoizolante, acoperită cu tablă cutanată.

 

Firma are sediul central în Rodgau (în apropiere de Frankfurt am Main, în landul federal german Hessa) și a fost fondată în urmă cu 40 de ani de frații Reinald și Roland Pasedag.

 

Toată afacerea, care astăzi are o cifră de afaceri de 51 de milioane de euro, a început într-un… hambar. Între timp, mica afacere s-a dezvoltat într-un grup de companii mijlocii, cu operațiuni globale, al cărui portofoliu de produse cuprinde o gamă largă de produse pentru iluminat general și baterii pentru sistemele de alimentare cu energie.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here