EXCLUSIV – Cel de-al treilea supermarket Kaufland din Baia Mare intră în linie dreaptă: s-a eliberat autorizația de construire

0
5980

INVESTIȚIE – BAIA MARE. Așa cum 2mnews v-a anunțat în exclusivitate încă din urmă cu 5 luni (detalii AICI), Kaufland va edifica în Baia Mare cel de-al treilea supermarket. Proiectul a intrat în linie dreaptă, retailerul german obținând prin firma Kaufland Românie SCS autorizația de construire (autorizațiile incipiente demarării proiectului au fost obținute prin FMZ Baia Mare Imobiliara SRL, firmă controlantă de dezvoltatorul Immofinanz).

 

Noul Kaufland din municipiul Baia Mare (Kaufland 3) va fi amplasat pe Bulevardul București nr. 100 (lângă supermarketul retailerului elvețian Selgros, vizavi/vis-à-vis de centrul comercial Baia Mare Value Centre).

Conform proiectului noului Kaufland din Baia Mare (executat de arhitectul bucureștean Mircea Iulian Sava, care controlează Goldbach Design & Build), supermarketul va fi desfășurat pe o suprafață de circa 5.800 mp, investiția fiind estimată la 35,5 milioane de lei (echivalentul a 7,25 milioane de euro) – sigur, pentru a se plăti o taxă mai mică la obținerea autorizației de construire s-a declarat o investiție de doar 15,6 milioane de lei (o ilegalitate des întâlnită în construcții, când investiția este subevaluată, valoarea reală/relativ reală fiind declarată doar la final, atunci când se achită restul din taxa pentru obținerea autorizației de construire – aceasta fiind în cuantum de 0,5% din valoarea autorizată a construcției).

 

Kaufland 3 Baia Mare va avea 94 de metri lungime și 66 de metri lățime, structura este pe stâlpi și grinzi din beton armat, cu pereți de închidere de tip sandwich (în interior din gips carton, în exterior din aluminiu sau oțel), și acoperiș din tablă cutată auto portantă cu izolațiile de rigoare. Terenul pe care se va construi are 27.000 mp și pe lângă construcția propriu-zisă se vor amenaja/amplasa parcări, drumuri și platforme, totemul publicitar, cabină-poartă și spații verzi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here