EXCLUSIV – Ce vor să construiască cu 23,8 milioane de lei autoritățile județene în primul parc industrial din Maramureș

2
4154

PARCURI INDUSTRIALE MARAMUREȘ. Firma Consiliului Județean Maramureș, Parcuri Industriale Maramureș SA, va edifica primul parc industrial din județ la Satu Nou de Sus (aparținător de orașul Baia Sprie, limitrof reședinței de județ). Cum va arăta acesta, ce investiție presupune și alte detalii ale proiectului aflați din această scriere.

 

Drumul de acces deja realizat (din DC 25, printr-o investiție din bugetul județului, cu altă firmă a administrației publice, Drumuri și Poduri Maramureș SA) va fi completat/prelungit cu drumul de incintă, care va cuprinde trotuare (pentru circulația pietonală) și alei de acces către toate loturile, precum și parcări pe 1.850 mp (circa 150 de locuri pentru autoturisme și pentru tiruri), piste de biciclete, spații verzi pentru recreere. Evident, suprafața, de circa 344.000 mp, va fi împrejmuită, va fi construit sistemul de iluminat exterior și de supraveghere video, un grup sanitar, o zonă cu rezervoare pentru stingerea incendiilor și casă de pompe, iar edificiile vor fi conectate la rețelele de utilități.
În centrul suprafeței de teren va fi construită clădirea administrativă, cu regim de înălțime P+E și o suprafață construită desfășurată de aproape 1.900 mp. Aceasta va avea la parter un restaurant, iar la etaj vor fi amplasate birouri și o sală de conferințe de 500 de locuri.
Valoarea totală a investiției este estimată la 23,8 milioane de lei (sumă care include TVA), iar durata de realizare/finalizare a proiectului este de 2 ani (24 de luni). Sunt prevăzute 14 loturi pentru hale de concesionat.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ce produce de 23.8 milioane ?
    Satu Mare in materie de investiții în unități de producție ne face cu mana din mers.Si odată cu regionalizarea vom devenii un orășel de provincie .Oradea centru administrativ ,urmat de Satu Mare oraș de frontieră cu investiții majore în ultima perioada,cu legături la autostrada etc apoi Zalău și abia apoi Baia Mare deci atenție Bogdanel ,Catalinel,și alți parlamentari de Maramureș care stați pasivi pe banii statului și nu faceți nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here