EXCLUSIV – Căpitanul campioanei CSM Știința Baia Mare, talonerul Ovidiu Cojocaru, a semnat cu Dinamo București, unde va evolua din iulie 2022

0
636
Ovidiu Cojocaru

TRANSFER. Căpitanul campioanei CSM Știința Baia Mare, talonerul Ovidiu Cojocaru (25 de ani), cel mai bun marcator de eseuri din ultima perioadă de la echipa națională, a semnat cu Dinamo București, unde va evolua din iulie 2022. Este o mare pierdere pentru clubul băimărean, conducerea acestuia, care a confirmat informația pentru 2mnews, motivând-o prin faptul că „bugetul este MULT mai mic decât cel de anul trecut – de la Primăria Mare s-au primit 0 lei -, iar în aceste condiții banii pe care-i putem oferi acestor sportive, care sunt campioni naționali nici nu se apropie de sumele oferite din bani publici de Dinamo, care a alocat pentru această ediție de campionat o sumă imensă, pentru că vor să fie campioni”.

 

Cojocaru a început rubgby-ul în 2010, la Pașcani, localitatea de baștină, iar din iulie 2015 a fost transferat (de la Cleopatra Mangalia) la Știința Baia Mare și în iunie 2017 a debutat la echipa națională într-un meci contra Braziliei. În acest moment, el este liderul naționalei în materie de încercări reușite. În 2019, Cojocaru și-a prelungit cu încă 3 ani contractul cu clubul băimărean, cu care a devenit campion național în ultimele 3 ediții (2019, 2020, 2021). În 2021 a fost desemnat Cel mai bun jucător al echipei Știința Baia Mare și Cel mai bun jucător român din SuperLigă (în cadrul Superlativelor 2021 – FRR).

 

În iulie 2022 contractul lui Cojocaru cu Știința Baia Mare se termină, iar Dinamo București (care doar printr-o minune nu va fi în această ediție campioană națională, având un buget record în rugby-ul românesc, net mai mare decât al celorlalte formații de top – Steaua, Timișoara și Baia Mare) i-a oferit un salariu mult peste ceea ce îi putea oferi clubul băimărean. În ultimele două partide din această ediție de campionat (cu U Cluj și Bucovina Suceava), Cojocaru a marcat pentru Știința două eseuri, deși a jucat doar 41 de minute (cu Suceava), respectiv 52 de minute (cu Cluj).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here