EXCLUSIV – Baia Mare Value Center se extinde cu încă o clădire, în urma unei investiții de peste 1 milion de euro: detalii

0
6202

INVESTIȚIE. Retail park-ul Baia Mare Value Center, inaugurat în 6 decembrie 2018 de dezvoltatorul PK (Prime Kapital) Black SRL / PKM Developments (firme din portofoliul fondului de investiții sud-african MAS Real Estate, manageriat de Martin Slabbert și Victor Semionov), se va extinde în urma unei investiții estimate de proprietari la peste 1 milion de euro.

 

Practic, centrul comercial Baia Mare Value Center, localizat pe Bulevardul București nr. 51-53, își va dimensiona capacitatea comercială cu încă o clădire, investiția vizând și extinderea parcării, amenajarea peisagistică, platformele carosabile și pietonale, amenajarea acceselor auto și semnalistica aferenta.

 

Proiectat pe o suprafață desfășurată de 25.457 mp, retail park-ul Baia Mare Value Center a fost inaugurat cu o suprafață închiriabilă de 21.318 metri pătrați. Extinderea are deja autorizație de construire (acordată PK Burgundy, unul dintre serelurile deținute de Prime Kapital), iar valoarea estimată a investiției este de peste 5 milioane de lei (5.053.600 lei).

 

Conform unor documente interne aflate și în posesia 2mnews, extinderea vizează o suprafață de 4.200 mp: este vorba despre o singură clădire, edificată la regimul de înălțime Parter și localizată separat, la bulevard, distinct de restul construcției – în fotografia alăturată, clădirea este evidențiată în stânga jos, având limitele aliniate cu magazinele Altex (în dreapta) și Sportisimo (în plan îndepărat).

 

În zona în care a edificat Baia Mare Value Center (care găzduiește circa 60 de magazine și are grad de ocupabilitate anunțat de proprietar la 94,9%), PK Black deține în proprietate peste 70.000 de mp (între Bulevardul Bucureşti şi strada Mărgeanului).

 

Retail park-ul Baia Mare Value Center a fost proiectat de SDC Proiect din Cluj-Napoca (pe o suprafață desfășurată de 25.457 mp) după o arhitectură a firmei HBRO din Sângeorgiu de Mureș / HB Design Team (controlată de Mihai Lucian Berceanu) – specializați în centre comerciale de mari dimensiuni (au proiecte în București, Timișoara, Brăila) – și anul trecut avea valoarea de piață de 32,8 milioane de euro și valoarea de tranzacționare de 35,22 milioane de euro. Proprietarul Baia Mare Value Center, fondul de investiții sud-african MAS Real Estate, are o capitalizare de circa 14 miliarde de euro.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here